Begraafplaats van Schaarbeek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ingang van de begraafplaats van Schaarbeek
Graf van René Magritte en zijn echtgenote Georgette

De begraafplaats van Schaarbeek is een gemeentelijke begraafplaats van de Belgische gemeente Schaarbeek in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De begraafplaats ligt echter niet op het grondgebied van Schaarbeek, maar deels op dat van de Brusselse gemeente Evere en deels op het grondgebied van Sint-Stevens-Woluwe, een deelgemeente van Zaventem in het Vlaams Gewest.

De begraafplaats sluit in het westen aan op de gemeentelijke begraafplaats van Evere; beide worden soms als een geheel beschouwd. Ten westen van de begraafplaatsen van Evere en Schaarbeek ligt de stedelijke begraafplaats van Brussel, weliswaar op het grondgebied van Evere.

De oude begraafplaats van Schaarbeek lag sinds 1868 in het oosten van de gemeente Schaarbeek, dicht bij de grens met Evere in de wijk Terdelt. In 1953 werd de gemeente eigenaar van 25 ha grond om een nieuwe begraafplaats in te richten. De oude begraafplaats sloot in 1970, werd in 1972 buiten dienst gesteld en dat terrein werd omgevormd tot sportcomplex en het Schaarbeekse Albertpark.

Bescherming[bewerken]

In 2009 werd op de begraafplaats het graf van René Magritte en zijn echtgenote Georgette als monument beschermd.

Bekende personen[bewerken]

Tombe van Henry Stacquet