Begraafplaats van Estaimpuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Begraafplaats van Steenput)
Begraafplaats van Estaimpuis
Toegang tot de begraafplaats
Plaats Estaimpuis Vlag van België België
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

De Begraafplaats van Estaimpuis is een gemeentelijke begraafplaats in het Belgische dorp Estaimpuis. Ze ligt aan de Boulevard des Déportés op ruim 200 m ten noorden van het dorpscentrum (Église Saint-Barthélémy). Vanaf de weg leidt een pad van 70 m naar de toegang. De begraafplaats bestaat uit een oorspronkelijk deel dat omsloten wordt door een bakstenen muur en een jongere uitbreiding dat wordt afgebakend door een haag. Centraal staat een crucifix.

Britse oorlogsgraven[bewerken | brontekst bewerken]

Estaimpuis Communal Cemetery
Britse graven
Locatie Estaimpuis, Vlag van België België
Totaal begraven 2
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Links van de ingang liggen twee graven van Britse gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog. De graven zijn van korporaal James Douglas Scutt en soldaat Geoffrey John Avery. Zij maakten deel uit van het Royal Berkshire Regiment en sneuvelden respectievelijk op 24 en 21 mei 1940.

Hun graven zijn eigendom van de Commonwealth War Graves Commission. Het onderhoud van deze graven wordt verzorgd door de gemeente en betaalt door het Belgisch ministerie van Defensie. De opvolging van het onderhoud gebeurt door de dienst Oorlogsgraven van het War Heritage Institute.

Zie de categorie Estaimpuis Communal Cemetery van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.