Beiersdorf AG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Beiersdorf AG
Beiersdorf AG
Oprichting 1882
Sleutelfiguren Stefan Heidenreich,CEO [1]
Reinhard Pöllath, vzt. RvC [1]
Hoofdkantoor Hamburg, Duitsland
Werknemers Gestegen 17.398 (2014) [1]
Producten Persoonlijke verzorging
Omzet Gestegen 6.285 miljoen (2014) [1]
Winst Gedaald 537 miljoen (2014) [1]
Website http://www.beiersdorf.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Beiersdorf AG is een multinationale onderneming, gevestigd in Hamburg, Duitsland, die producten voor de persoonlijke verzorging produceert. De merken zijn onder andere: 8x4, Elastoplast, Eucerin, Hansaplast, Labello en Nivea. Hoewel de aandelen beursgenoteerd zijn wordt het bedrijf bestuurd door Tchibo Holding AG, dat 50,49 procent van de aandelen bezit. Tchibo Holding wordt weer bestuurd door de familie Herz.

Nivea doosje uit 2011

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd in 1882 opgericht door apotheker Paul Carl Beiersdorf, die een nieuwe methode had ontwikkeld om pleisters te maken. In 1890 werd het bedrijf overgenomen door dr. Oscar Troplowitz. Deze verzorgde de eerste internationale contracten en vergrootte het bedrijf. In 1900 kreeg de firma een patent voor Eucerit. Dit was de basis voor Eucerin.

Troplowitz ontwikkelde samen met scheikundige dr. Isaac Lifschütz en dermatoloog Prof. Paul Gerson Unna een nieuwe huid crème. Het was de eerste stabiele crème gebaseerd op een emulsie van water-in-olie, gebruikmakend van het emulgeermiddel Eucerit. Hij bracht deze crème in 1911 onder de naam NIVEA op de markt. Dit woord komt van het latijnse woord nix, nivis, dat sneeuwwit betekent.

Externe link[bewerken]