Belkin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zie Belkin (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Belkin.
Belkin
Logo
Hoofdkantoor van Belkin in Los Angeles
Motto of slagzin People Inspired Products
Oprichting 1983
Oprichter(s) Chet Pipkin
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor Los Angeles
Werknemers 1000+[1]
Industrie Consumentenelektronica
Website www.belkin.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Belkin International, Inc. is een Amerikaans producent van consumentenelektronica, gespecialiseerd in connectiveitsapparatuur.

Het bedrijf is gevestigd in Los Angeles, Verenigde Staten.[2] Belkin verkoopt zowel aan consumenten als aan commerciële bedrijven.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Belkin is in 1983 opgericht in Hawthorne, Californië door Chet Pipkin. Twee keer stond het bedrijf in de prestigieuze lijst van de 500 snelst groeiende particuliere bedrijven in de Verenigde Staten. Het heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Hongkong en Australië.[1]

Assortiment[bewerken | brontekst bewerken]

4-poorts KVM-switch van Belkin

Acquisitie van Linksys[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 maart 2013 heeft Belkin het routerbedrijf Linksys officieel overgenomen. Volgens Mathieu Whelan, een marketingmanager van Linksys, die nu dus voor Belkin werkt, zal Belkin in de toekomst zowel haar eigen merk als het merk Linksys handhaven.[3]

Belkin Pro Cycling Team[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Belkin Pro Cycling Team voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 1 juni 2013 heeft Belkin bekendgemaakt vanaf de Tour de France van 2013 in te stappen als nieuwe hoofdsponsor van de wielerploeg die op dat moment Blanco Pro Cycling heette. De nieuwe naam van deze ploeg werd hiermee Belkin Pro Cycling Team.[4] Op 17 juni 2014 maakte Belkin bekend na het jaar 2014 te stoppen met de sponsoring.