Ben Caudron

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ben Caudron
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1965
Land Vlag van België België
Beroep schrijver en docent
Portaal  Portaalicoon   Media

Ben Caudron (1965) is een Belgisch socioloog en docent aan de Erasmushogeschool Brussel. Daarnaast schrijft hij regelmatig columns over de evolutie van technologie en nieuwe media voor MO*[1], De Standaard, De Morgen en Data News.

In 1990 werd Caudron licentiaat in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Gent met een verhandeling over het werk van Frank Zappa.[2] Na zijn studies werkte hij als universitair onderzoeker mee aan verschillende publicaties.[3] Vanaf 1993 richtte hij zijn onderzoek specifiek op nieuwe media en richtte ook enkele bedrijfjes op. In 1995 verliet Caudron de universiteit en ging werken voor verschillende bedrijven. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en toelichting rond nieuwe media op de radio[4][5] in kranten[6][7] en tijdschriften.[8]

In 2012 publiceerde Caudron het boek Niet leuk? Mijmeringen over nieuwe media, mensen en macht met negen essays over mens, technologie en macht (uitgeverij Pelckmans).[9] In 2013 werd hij docent aan de Erasmushogeschool Brussel.