Ben Woldring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ben Woldring
Ben Woldring
Persoonlijke informatie
Geboren 6 februari 1985
Geboorteplaats Groningen
Bedrijf Bencom
Portaal  Portaalicoon   Economie

Berend Pieter (Ben) Woldring (Groningen, 6 februari 1985) is een Nederlands internetondernemer. Hij is tevens de directeur van de Bencom Group, een internetbedrijf met 45 werknemers, gevestigd op drie locaties (2 kantoren in Groningen en 1 in Voorthuizen), dat hij zelf heeft opgericht en dat hem miljonair heeft gemaakt.

Woldring startte toen hij 13 jaar was de website Bellen.com voor een schoolopdracht op Het Hogeland College. Op de site vergeleek hij de tarieven van verschillende telefonieaanbieders. Deze website werd een groot succes en hij begon geld te verdienen met advertenties die hij op zijn website plaatste. Later richtte Woldring zijn eigen bedrijf op, waarmee hij meer websites startte. Zijn moeder is locatiedirecteur in Usquert terwijl zijn vader optreedt als zijn persoonlijke assistent en beheerder van zijn agenda. Ook is Woldring eigenaar van een aantal vergelijkingssites, waaronder Gaslicht.com, waar consumenten de prijzen van gas en elektriciteit kunnen vergelijken. In 2003 werd Woldring bij Ernst & Young uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year en in 2006 riep het Amerikaanse zakenblad Businessweek hem uit tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.[1]

Woldring is tevens ambassadeur voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen, de Stichting voor het Gehandicapte Kind en het entreprenasium.

Hij was lid van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat tot taak had bepaalde feestelijkheden rondom de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te coördineren.

In april 2014 vertolkte Woldring de rol van een van de discipelen bij The Passion in Groningen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]