Ben Woldring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ben Woldring
Persoonlijke informatie
Geboren 6 februari 1985
Geboorteplaats Groningen
Bedrijf Bencom
Titel(s) Beste Europese ondernemer onder de 25 jaar 2006 volgens Businessweek
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ben Woldring (Groningen, 6 februari 1985) is een Nederlands internetondernemer. Hij is tevens de directeur van de Bencom Group, een internetbedrijf met 25 werknemers, gevestigd op drie locaties (Usquert, Groningen en Voorthuizen), dat hij zelf heeft opgericht en dat hem miljonair heeft gemaakt.

Woldring startte toen hij 13 jaar was de website Bellen.com voor een schoolopdracht. Op de site vergeleek hij de tarieven van verschillende telefonieaanbieders. Deze website werd een groot succes en hij begon geld te verdienen voor advertenties die hij op zijn website plaatste. Later richtte Woldring zijn eigen bedrijf op, waarmee hij meer websites startte. Zijn moeder is locatiedirecteur in Usquert terwijl zijn vader optreedt als zijn persoonlijke assistent en beheerder van zijn agenda. Ook is Woldring eigenaar van een aantal vergelijkingssites, waaronder Gaslicht.com, waar consumenten de prijzen van gas en elektriciteit kunnen vergelijken. In 2003 werd Woldring bij Ernst & Young uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year en in 2006 riep het Amerikaanse zakenblad Businessweek hem uit tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.[1]

Woldring is tevens ambassadeur voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen, de Stichting voor het Gehandicapte Kind en het entreprenasium.

Hij was lid van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat tot taak had bepaalde feestelijkheden rondom de de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te coördineren.

In april 2014 speelde Woldring de rol van een discipel bij The Passion in Groningen.

Externe links[bewerken]