Benjamin Van Camp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Benjamin Van Camp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke gegevens
Volledige naam B.K.G. Van Camp
Geboortedatum 26 december 1946
Geboorteplaats Mechelen
Werkzaamheden
Vakgebied Geneeskunde
Universiteit Vrije Universiteit Brussel
Beroep Bestuurder
Hoogleraar
Overig
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Benjamin (B.K.G.) Van Camp (Mechelen, 26 december 1946) is een Belgisch bestuurder, immunoloog, hoogleraar en voormalig rector van de Vrije Universiteit Brussel.

Leven en werk[bewerken]

Van Camp werd in 1946 in Mechelen geboren. Hij studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en studeerde in 1971 cum laude af. Hij begon zijn carrière als werknemer bij de Universiteit van Californië - San Diego, Stanford-universiteit en de Universiteit van Nebraska. Van 2000 tot 2008 was Van Camp werkzaam als rector magnificus van de Vrije Universiteit Brussel en hij werd opgevolgd door Paul De Knop. Thans is Van Camp hoogleraar hematologie en immunologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Tevens is hij zowel voorzitter van de vakgroep Immunologie en Microbiologie als voorzitter van de onderzoeksgroep Hermatologie. Daarnaast is Van Camp hoofd van de dienst Medische Oncologie en Hematologie.

In 2006 ontving Van Camp de persoonlijke adellijke titel van baron door koning Albert II, wegens zijn prestaties in de biowetenschappen en in de Belgische academische wereld.

Externe link[bewerken]