Benjamin van Valen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
01-10-2021
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.
De hiervoor opgegeven reden is: Encyclopedische relevantie van deze youtuber wordt nog niet duidelijk in deze eenzinner. Graag aanvullen en bronvermelding.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Benjamin van Valen
Van Valen (2020)
Volledige naam Benjamin van Valen
Alias Benny
Geboren 18 juni 2001
Geboorteplaats Nieuwegein
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep youtuber en digital artist
YouTube-kanaal Benny Productions
Jaren actief 2015 - heden
Bekend van YouTube
Creator Awards
  100K abonnees 17 April 2020
  1M abonnees 6 Mei 2021
Website
YouTube
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Benjamin van Valen (Nieuwegein, 18 Juni 2001), beter bekend als Benny, is een Nederlandse youtuber/digital artist.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Valen is geboren op 18 juni 2001 in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Sinds zijn geboorte tot heden woont van Valen in Houten, samen met zijn ouders en zus.

Studie en educatie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Valen heeft de middelbare school op VMBO-T afgerond in 2017. Hierna begon hij zijn studie grafische vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Deze studie heeft hij cum laude afgerond in 2021. Hierna is hij geen nieuwe studie begonnen in verband met zijn groeiende succes. Van Valen heeft afstand gedaan van grafische vormgeving, en is als YouTuber en Digital Artist aan de slag gegaan.

YouTube carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Het YouTube kanaal Benny Productions is ontstaan op 14 november 2015 als een game kanaal genaamd Benny Productions Games. Hierop uploadde hij let's play video's van Minecraft, Five Nights at Freddy's en Goat simulator. Na een pauze begon van Valen in februari 2016 op hetzelfde kanaal nieuwe video's te plaatsen. De eerste video heette Letterlijke Spreekwoorden, waarin hij in sketchvorm verschillende spreekwoorden letterlijk uitbeeldde. De naam van het kanaal veranderde in Benny Productions. Meer sketches, vlogs en challengevideos volgden. In deze tijd is Bakken met Benji ontstaan, waarin van Valen verschillende dingen bakte op humoristische wijze. Dit kanaal werd inactief in 2017.

Benny Productions[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens zijn studie op het Grafisch Lyceum heeft van Valen zichzelf Adobe Photoshop aangeleerd. Zijn werk postte hij op zijn Instagrampagina. Vanaf mei 2019 begon dit account grote aantallen volgers te trekken. Eind juli 2019 bereikte dit account 10.000 volgers. Op 1 augustus werd het YouTube kanaal wederom actief. De eerste nieuwe video was een introductievideo waarin van Valen uitlegt wat men kon verwachten op dit YouTube kanaal. Van Valen maakt video's over Adobe Photoshop in een entertainende non-educatieve manier. Het doel is niet leren, maar inspireren en amuseren. In zijn video's maakt hij allerlei verschillende Photoshop bewerkingen, vaak in fantasy/sciencefiction stijl. Van Valen heeft verschillende YouTube series zoals Realistified en Edit Race. Deze series zijn een grote factor geweest in zijn succes. Nu is zijn YouTube kanaal ver boven de miljoen abonnnees gestegen.

Benji's Adventures[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds juli 2021 heeft Van Valen ook een gamingkanaal, genaamd Benji's Adventures. Op dit kanaal uploadt Benjamin video's over een spel op Roblox, namelijk Theme Park Tycoon 2. In dit spel bouwt Benjamin een pretpark, genaamd Benny's Movie Park. Hij is nu bezig met zijn tweede project.

Mijlpalen[bewerken | brontekst bewerken]

Benny Productions (eenmanszaak) is opgericht op 17 maart 2020.

Van Valen bereikte 100.000 abonnees in november 2019. Zijn zilveren creator award ontving hij op 17 april 2020.

Van Valen bereikte 1.000.000 abonnees in december 2020. Zijn gouden creator award ontving hij op 6 mei 2021.