Berenice van Leer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-11-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen. (NE)

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Berenice van Leer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 21 februari 1980
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2000-heden
Genre(s) pop, jazz, elektronisch
Beroep zangeres, componist
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Berenice van Leer (Mol, 21 februari 1980) is een Nederlandse zangeres. Berenice van Leer is vooral bekend als leadzangeres van de bands Kraak & Smaak, Wicked Jazz Sounds en Female Fusion. Zij is de dochter van Thijs van Leer.

Biografie[bewerken]

Na haar middelbare school (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) studeerde Berenice van Leer twee jaar Musicologie aan de UvA in Amsterdam. Van 2001-2005 volgde ze het Conservatorium van Amsterdam (zang, jazz). Van 2006-2009 volgde ze lessen aan de Lucas Borkel Acteursschool.

Sinds 2000 is Van Leer als zangeres en MC actief in diverse bands, vooral met Kraak en Smaak, Wicked Jazz Sounds en Female Fusion.

Ze heeft o.a. opgetreden op podia zoals Paradiso, Melkweg, Panama, Hotel Arena, Tivoli, Paard van Troje en festivals zoals het IDFA, Supernatural, Indian Summer, Extrema Outdoor, Solar, Mysteryland, North Sea Jazz Festival, Eurosonic/Noorderslag, in 2009 als leadzangeres van de Wicked Jazz Sounds Band. [bron?] Berenice stond op verschillende internationale festivals zoals Sziget, Glastonbury...

In 2019 is ze een solo-carrière gestart, naast al haar andere activiteiten.

Discografie[bewerken]

  • Bleed Out (single, 2019, verschenen bij Quizzical Smile Entertainment)