Bernard Arnault

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bernard Arnault
Bernard Arnault in 2017
Persoonlijke informatie
Geboren 5 maart 1949
Geboorteplaats Roubaix, France
Opleiding École polytechnique
Positie Bestuursvoorzitter bij LVMH en Christian Dior SA
Website [LVMH.com Officiële website]
Portaal  Portaalicoon   Economie

Bernard Arnault (Roubaix, 5 maart 1949) is een Franse zakenman. Hij is oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy, een conglomeraat met luxemerken zoals Louis Vuitton, Dior en Fendi. Volgens de Bloomberg Billionaires Index is hij medio 2023 de rijkste man van de wereld met een vermogen van US$ 182 miljard.[1]

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Arnault werd geboren in Roubaix en studeerde af aan de École polytechnique als ingenieur. Hij startte zijn carrière bij het bedrijf van zijn vader dat toen een vastgoed- en constructiebedrijf was. Toen de socialist François Mitterrand in Frankrijk aan de macht kwam ging Arnault investeren in de Verenigde Staten, wat niet direct een succes was. Toen het economische klimaat beter werd verhuisde Arnault terug naar Frankrijk waar hij bestuursvoorzitter werd van een klein bedrijf in luxegoederen.

In 2012 veroorzaakte Arnault veel ophef in verband met een naturalisatieaanvraag met het oog op het verkrijgen van de Belgische nationaliteit om te kunnen ontsnappen aan de Franse vermogensbelasting.[2]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Hij heeft vijf kinderen, onder wie Alexandre Arnault en is twee keer getrouwd geweest. Hij is in 2011 hertrouwd met Hélène Mercier.

Naslagwerken[bewerken | brontekst bewerken]

  • Nadege Forestier en Nazanine Ravai: The Taste of Luxury: Bernard Arnault and the Moet-Hennessy Louis Vuitton Story (1993)
  • Allen Prathap: Bernard Arnault: THE BIOGRAPHY & QUOTES (2020)