Bernard Darke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bernard Darke (Groot-Brittannië, 1925Guyana, 1979) was een Britse priester, jezuïet en journalist van het rooms-katholieke blad Catholic Standard. Hij studeerde in het Saint Peter College in Southbourne en diende ook de Britsh Royal Navy gedurende de Tweede Wereldoorlog. In 1946 treedt hij tot de Sociëteit van Jezus en werd jezuïet in Guyana.

Moord[bewerken]

In 1979 was Darke naar Guyana gereisd om foto's te maken van het raciale geweld dat in Guyana plaatsvond. De aanhangers van de marxistische dictator Forbes Burnham en zijn People's National Congress waren aan het vechten met de demonstranten van de Work People's Alliance die protesteerden tegen het racistische beleid van de Afro-Guyanese president wat betreft rechten voor de Indo-Guyanezen.

Op het moment dat hij foto's maakte, richtte de knokploeg zich op hem en sloegen hem met knuppels tot hij ten slotte stierf. President Forbes Burnham ontkent dat hij zijn aanhangers opdracht had gegeven buitenlandse verslaggevers aan te vallen of desnoods te doden.