Bernard Garret

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
07-04-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Bernard Garret (Willis, 1922 - Los Angeles, 1999)[1] was een Afrikaans-Amerikaanse zakenman. Garrett verwierf bekendheid doordat hij in de tijd van Jim Crow er nagenoeg in slaagde een bank te kopen. Zijn wedervaren is verfilmd in de film The Banker uit 2020.[2]

Garrett besloot te investeren in landgoed in Los Angeles, dus hij moest geld lenen bij de bank. Maar in de tijd dat hij wilde investeren (1950-1960) mochten zwarte mensen dat niet vanwege racisme in Amerika. Hij werkte samen met zijn zakenpartner Joe Morris en vroeg een blanke man (Matt Steiner) die hij ook vertrouwde om hulp. Ze kochten de Banker Building LA, een gebouw in Los Angeles waarin heel veel banken gevestigd waren. Deze banken waren hen vervolgens huur verschuldigd.

Ze kregen altijd maar meer en meer geld en ze bezaten op hun hoogtepunt 177 panden, sommige met wel meer dan 100 appartementen. Op een dag ging Bernard Garret zijn vader bezoeken in Texas, de staat waar hij was opgegroeid. Het racisme was daar nog erger dan in LA. Hij besloot daar een bank te starten. Hij liet zijn stroman Matt Steiner de baas zijn van deze bank. Op een dag wilde Matt Steiner een tweede bank openen waar hij zelf de eigenaar van zou zijn dus Bernard Garret en Joe Morris kochten de bank voor hem na een lange tijd twijfelen. Maar toen ging het fout. De tweede bank moest gesloten worden na een inspectie. Matt Steiner pleegde fraude: Hij bracht $168.000 over van de eerste bank naar de tweede bank om de leningen nog te kunnen afbetalen. Maar Matt Steiner werd niet aangehouden, het waren Bernard Garret en Joe Morris die werden aangehouden. Matt Steiner zei dat zij fraude hadden gepleegd terwijl dat totaal niet waar was. Bernard Garret en Joe Morris gingen dus naar de gevangenis en raakten bijna al hun geld kwijt, maar Matt Steiner had er wel voor gezorgd dat als ze vrijkwamen ze een huis hadden in de Bahama's.