Bernard Weinstein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
zaak-Dutroux

Daders

Slachtoffers

Magistratuur

Overig

Bernard Weinstein (Nantes, 4 maart 1952[1] - Sars-la-Buissière, vermoedelijk 25 november 1995[2]) was een handlanger van Marc Dutroux bij vele autodiefstallen en in de zaak-Dutroux. Volgens Dutroux had hij Julie Lejeune en Mélissa Russo gekidnapt, en zou hij ook verantwoordelijk zijn voor hun dood. Weinstein zou de twee meisjes te eten geven terwijl Dutroux in de gevangenis zat voor autodiefstal, maar volgens Dutroux liet Weinstein dit na. Dutroux heeft bekend uit woede hierover Weinstein bedwelmd te hebben door het toedienen van barbituraten. Later begroef Dutroux hem levend, samen met de lichamen van Lejeune en Russo in de tuin van een van Dutrouxs huizen in Sars-la-Buissière, waarna hij daarover een betonnen vloer aanlegde.

Michelle Martin heeft echter verklaard dat Dutroux 500.000 Belgische frank had gestolen die Weinstein van zijn moeder had gekregen. Nadat Weinstein de diefstal ontdekte en Dutroux daarop aansprak, zou Dutroux Weinstein hebben vermoord.

Weinstein heeft enkele jaren in een ander huis van Dutroux in Jumet gewoond, waar later de lichamen van An Marchal en Eefje Lambrecks gevonden zijn.