Bernie Kopell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bernie Kopell
Bernie Kopell Adam Bricker Love Boat 1977.JPG
Algemene informatie
Volledige naam Bernard Morton Kopell
Geboren 21 juni 1933
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1961 - heden
Beroep Acteur
scenarioschrijver
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bernie Kopell (New York City, 21 juni 1933), geboren als Bernard Morton Kopell, is een Amerikaans acteur en scenarioschrijver.

Kopell is ook actief onder de namen Bernard Kopell, Bernie Koppel, Bernie Koppell en Siegfried von Kappelhoff.

Biografie[bewerken]

Kopell is een zoon van vader Al Bernard Kopell en moeder Pauline Taran-Kopell. Kopell heeft zijn middelbare school doorlopen aan de Erasmus High[1] in New York en daarna ging hij naar de New York University. Hierna nam Kopell dienst in de United States Navy van december 1955 tot en met september 1957 en was lid van de Amerikaanse National Reserve tot en met december 1961.

Kopell begon met acteren in 1961 met de televisieserie Whispering Smith. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisieseries, het meest bekend is hij met zijn rol als de scheepsdokter Dr. Adam Bricker met de televisieserie The Love Boat waar hij speelde in 250 afleveringen (1977-1987). In deze televisieserie is hij actief geweest als scenarioschrijver, hij schreef vijf afleveringen voor deze serie.[2]

Kopell is op 29 april 1962 getrouwd met Celia Whitney[3] en zijn later ook weer gescheiden. Op 2 november 1974 is hij hertrouwd met Yolanda Veloz[4] en zijn in februari 1995 ook gescheiden. Op 31 oktober 1997 is hij weer hertrouwd met Catrina Honadle en hebben samen twee kinderen.

Kopell is ook actief in het theater en heeft in diverse toneelstukken gespeeld. [5][6][7]

Filmografie[8][bewerken]

Televisiefilms[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Theaterwerk[9][bewerken]

Externe links[bewerken]