Bernie Kopell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Bernie Kopell
Bernie Kopell Adam Bricker Love Boat 1977.JPG
Algemene informatie
Volledige naam Bernard Morton Kopell
Geboren 21 juni 1933
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1961 - heden
Beroep Acteur
scenarioschrijver
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bernie Kopell (New York City, 21 juni 1933), geboren als Bernard Morton Kopell, is een voormalig Amerikaans acteur en scenarioschrijver.

Kopell was ook actief onder de namen Bernard Kopell, Bernie Koppel, Bernie Koppell en Siegfried von Kappelhoff.

Biografie[bewerken]

Kopell is een zoon van vader Al Bernard Kopell en moeder Pauline Taran-Kopell. Kopell heeft zijn middelbare school doorlopen aan de Erasmus High[1] in New York en daarna ging hij naar de New York University. Hierna nam Kopell dienst in de United States Navy van december 1955 tot en met september 1957 en was lid van de Amerikaanse National Reserve tot en met december 1961.

Kopell begon in 1961 met acteren in de televisieserie Whispering Smith. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films, het meest bekend is hij met zijn rol als de scheepsdokter dr. Adam Bricker in de televisieserie The Love Boat waar hij in 250 afleveringen speelde (1977-1987). In deze televisieserie is hij actief geweest als scenarioschrijver, hij schreef vijf afleveringen voor deze serie.[2]

Kopell is in 1962 getrouwd met Celia Whitney[3] en zijn later ook weer gescheiden. In 1974 is hij hertrouwd met Yolanda Veloz[4] en zijn in 1975 ook gescheiden. In 1997 is hij weer hertrouwd met Catrina Honadle en hebben samen twee kinderen.

Kopell was ook actief in het theater en heeft in diverse toneelstukken gespeeld. [5][6][7]

Filmografie[8][bewerken]

Films[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastoptredens.

Theaterwerk[9][bewerken]

Externe links[bewerken]