Bernt Schneiders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bernard Bram (Bernt) Schneiders
B.B. Schneiders tijdens opening Haarlem Jazz Stad (2010)
B.B. Schneiders tijdens opening Haarlem Jazz Stad (2010)
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Bernard Bram (Bernt) Schneiders (Breukelen, 2 april 1959) is een Nederlands politicus voor de Partij van de Arbeid (PvdA). Sinds 2006 is hij burgemeester van de gemeente Haarlem en sinds 2015 ook waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Hij is tevens voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB).

Loopbaan[bewerken]

Schneiders studeerde rechten en werkte na zijn studie voor de commissaris van de koningin in Noord-Holland. Vervolgens was hij van 1995 tot 2001 burgemeester van Landsmeer en daarna van de gemeente Heemskerk.
Per 4 juli 2006 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Haarlem als opvolger van Jaap Pop. Sinds 6 oktober 2015 combineert hij zijn functie in Haarlem met die van waarnemend burgemeester van de gemeente Bloemendaal.[1]

In juni 2015 kwam Schneiders in het nieuws doordat zijn auto in brand werd gestoken. De burgemeester kreeg persoonsbeveiliging.

Schneiders maakte in januari 2016 bekend dat hij in de zomer van datzelfde jaar zal stoppen als burgemeester van Haarlem en Bloemendaal en als NGB-voorzitter, omdat hij per 15 augustus 2016 directeur wordt van het VSBfonds.[2]

Persoonlijk[bewerken]

Zijn vader F.J.H. (Frits) Schneiders was CHU/ CDA-burgemeester van Vreeswijk, Leusden en Almelo. Eind jaren '90 van de vorige eeuw zat Bernt Schneiders enkele jaren in het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Hulpverlening, waarvan zijn vader jarenlang voorzitter was.

Voorganger:
H.J.G. Waltmans
Burgemeester van Landsmeer
1995 - 2001
Opvolger:
H.H.M. Groen (wnd)
Voorganger:
W.J. Hoobroeckx
Burgemeester van Heemskerk
2001 - 2006
Opvolger:
M. van der Horst (wnd)
Voorganger:
J.J.H. Pop
Burgemeester van Haarlem
2006 - heden
Opvolger:
-
Voorganger:
A. Emmens-Knol (wnd)
Burgemeester van Bloemendaal (wnd)
2015 - heden
Opvolger:
-