Bert Bevers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bert Bevers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 17 november 1954
Geboorteplaats Bergen op Zoom
Land Vlag van Nederland Nederland
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Bert Bevers (Bergen op Zoom, 17 november 1954) is dichter en beeldend kunstenaar. Hij werd genomineerd voor de Schrijversprijs der Brabantse Letteren (2003) en de Poëzieprijs Merendree (2007).

Bevers was een van de stichters van de poëzie-uitgeverij WEL. Hoewel hij in Nederland werd geboren, woont hij al jaren in Antwerpen. Daar gaf hij het tijdschrift voor poëzie De Houten Gong uit. Hij publiceerde bundels als Prachtig Beheersen, Ware Grootte, Afglans, In de buurt van de wereld, Onaangepaste tijden, Uit de herinneringen van een souffleur en Lambertus van Sint-Omaars ontdekt de wereld.

In 1999 ontving hij de Sakkoprijs. Bevers stelt regelmatig bloemlezingen samen, en is medewerker van onder meer de Nederlandse Poëzie Encyclopedie, het Nederlandse Fleurs du mal, de Belgische Mededelingen van het Centrum voor Documentatie & Reëvaluatie en van het Zuid-Afrikaanse Versindaba. Bevers is lid van de raad van bestuur van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen, en lector van Uitgeverij Kleinood & Grootzeer. Zijn meest recente bundels zijn Eigen Terrein - Gedichten 1998-2013 (2013) en Nederzettingen (2018). Bevers onderhoudt verschillende blogs, die te ontsluiten zijn via zijn website.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]