Bert van Oostveen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bert van Oostveen (Amstelveen, 30 oktober 1970) is een Nederlands sportbestuurder.

Van Oostveen studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en specialiseerde zich daarna in personeelsbeleid. Hij werkte vervolgens voor de CDU in Bonn en bij de personeelsvereniging van KLM.

In 1996 trad hij in dienst bij de KNVB. Hij werd daar manager competitiezaken en trad bij verschillende Europese en Wereldkampioenschappen op als projectleider. Van Oostveen werd in 2010 bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB. In deze hoedanigheid volgde hij Henk Kesler op. In 2012 werd hij tevens secretaris-generaal van de voetbalbond. Per 1 september 2016 stopte hij als bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal.[1]

Van Oostveen was ook toernooidirecteur voor het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2017 dat in Nederland plaatsvond. Hij zat tevens in diverse UEFA commissies, was delegate voor onder meer Champions Leaguewedstrijden en was bestuurslid van de stichting Eredivisievrouwen en de Women's Beneleague. Daarnaast was hij bestuursvoorzitter en later nog lid van de raad van advies van het Universitair Centrum voor Sportgeneeskunde. Vanaf 1 december 2017 is Van Oostveen directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport.