Bestand:Turfsteken volgens oude methode-526343.ogv

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Turfsteken_volgens_oude_methode-526343.ogv(Ogg gemultiplexed geluids/videobestand, Theora/Vorbis, lengte 2 min 2 s, 384×288 pixels, 1,46 Mbps totaal)

Commons-logo.svg

Beschrijving

Auteur
Nederlands: Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
Titel
Nederlands: Turfsteken volgens oude methode; Weeknummer 75-28
Soort object Moving Image
Beschrijving
Nederlands: Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.; Aandacht voor De Peel, een uitgestrekt veengebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant, dat in de negentiende eeuw grotendeels is ontgonnen. Om aan de groeiende vraag naar turfstrooisel te voldoen wordt er nu ook machinaal afgegraven hoewel enkele Peelbewoners zich nog bezighouden met het handmatig turfsteken. Een deel van De Peel is door Staatsbosbeheer tot natuurreservaat gemaakt om te voorkomen dat het oude landschap verdwijnt. SHOTS: Peellandschap met afgegraven turf; machinaal afgraven m.b.v. dragline; 78-jarige turfsteker Toon Koolen aan het werk met afsteken van turf, op maat snijden van turf, turven leggen op slagkar (speciale kruiwagen), vervoer met slagkar van de turven naar veld met stapels turven; Koolen stopt in woning turf in fornuis; pan. Peellandschap; man wandelt door zompige hoogveen; cu veenmos en orchidee; gezin wandelt door de Peel over aangelegde knuppelbruggetjes.
Datum 1 januari 1975
date QS:P571,+1975-01-01T00:00:00Z/11
Techniek film
institution QS:P195,Q1131877
Inventarisnummer
526343
Place of creation
Nederlands: Nederland; Peel
Naamsvermeldingen Bloemendal, Philip (commentaar)
Opmerkingen
Nederlands: natuurreservaten; turf; veen
Bron/fotograaf

https://www.openbeelden.nl/media/649720

Dit videobestand is afkomstig van het Open Beelden project, een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Kennisland waar een groot deel van de Polygoon-journaals onder een vrije licentie ter beschikking worden gesteld.

Deze banner zegt niets over de auteursrechten die van toepassing zijn. Een normale auteursrechten-tag is nodig. Zie Commons:Licensing voor meer informatie.

Deutsch | English | français | македонски | Nederlands | português | svenska | +/−

Toestemming
(Hergebruik van dit bestand)
w:nl:Creative Commons

Naamsvermelding Gelijk delen

Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Nederland
Flag of the Netherlands.svg
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • Naamsvermelding – U moet de juiste creditering geven, een link naar de licentie verstrekken en aangeven of er wijzigingen zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet op een manier die suggereert dat de licentiegever u of uw gebruik goedkeurt.
  • Gelijk delen – Indien de gebruiker het werk bewerkt kan het daaruit ontstane werk uitsluitend worden verspreid krachtens dezelfde licentie als de onderhavige licentie, een gelijksoortige of een compatible licentie.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie1 sep 2014 13:522 min 2 s, 384 × 288 (21,12 MB)Beeld en Geluid CollectiesGWToolset: Creating mediafile for Openbeelden.

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt:

Metadata