Bestand:Utrecht - Glas-in-loodraam Huis van de Arbeid (1940) van Karel Trautwein.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(1.306 × 1.590 pixels, bestandsgrootte: 466 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Interieur van het gebouw van de Rooms-Katholieke Werkliedenverbond "Huis van de Arbeid" aan de Oudenoord te Utrecht: het glas-in-loodraam van Karel Trautwein, voorstellende geest en werk van de katholieke arbeidersbeweging uit; bovenaan de Inspiratiebronnen de Heilige Geest, in de gedaante van een duif en paus Leo XIII en paus Pius XI, daaronder de Hogere Idealen verzinnebeeld door drie engelen met attributen; centraal staan Eenheid en Doel van de beweging: het fiere zelfbewustzijn van het 'opgestane' arbeidersgezin tegen de achtergrond van de Domtoren als symbool van de kerstening van Nederland; rond de taferelen van kerk, gezin en maatschappelijk leven zijn beoefenaren van verschillende beroepen en ambachten aan het werk afgebeeld. In de jaren negentig is het raam in de leeszaal van de Universiteitsbibliotheek geplaatst.
Datum
Bron Het Utrechts Archief
Auteur Utrechts Persbureau

Licentie

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie18 nov 2018 19:15Miniatuurafbeelding voor de versie van 18 nov 2018 19:151.306 × 1.590 (466 kB)RonnUser created page with UploadWizard

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata