Bettina Berger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bettina Berger
Tweede van links - Denktank in 1998
Tweede van links - Denktank in 1998
Algemene informatie
Geboren Dordrecht, 25 mei 1967
Land Nederland
Werk
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Bettina Berger (Dordrecht, 25 mei 1967) is een Nederlandse actrice, voornamelijk bekend door haar rol als Renée Couwenberg in de soapserie Onderweg naar Morgen. Berger verwierf landelijke bekendheid met haar rol als Freddy Hogendijk in de komedieserie Ha, die Pa!, waarin ze naast Luc en Joris Lutz speelde.

Levensverhaal[bewerken]

Na afronding van de MAVO, volgde Berger een jaar lang de Toneelschool van Maastricht. Na de toneelschool stapte ze in 1986 over naar Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. In 1990 zou Berger haar diploma behalen. Ze maakte haar debuut op de Nederlandse televisie met een gastrol in de dramaserie Twaalf steden, dertien ongelukken. Berger speelde na haar opleiding in verschillende theatervoorstellingen, waaronder Yvonne, Liefdeskomedie en Rosa Fidelia.

In de zomer van 1992 werd Berger door Jeanette Snik gecast voor de rol van Freddy Hogendijk in de komedie Ha, die Pa!. Ze maakte haar debuut in de eerste aflevering van het vierde seizoen. De serie werd in het najaar van 1993 stopgezet. Berger werd in diezelfde periode gecast voor de rol van Renée Couwenberg in de publieke soapserie Onderweg naar Morgen. Ze speelde deze rol onafgebroken tot oktober 2005, toen haar personage in de serie overleed. Na haar vertrek bij ONM maakte ze nog gastoptredens in de jeugdserie SpangaS en Het Huis Anubis.

Sinds begin 2014 is ze te zien in de Studio 100 productie Prinsessia als juffrouw Flora.

Berger is getrouwd met acteur en regisseur Allel El-Berkani en heeft twee kinderen.