Bettina Schieferdecker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bettina Schieferdecker
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 30 April 1968
Geboorteplaats Markranstädt
Nationaliteit Vlag van Duitse Democratische Republiek DDR
Lengte 1,64m
Sportieve informatie
Discipline Turnen
Olympische Spelen 1988
Portaal  Portaalicoon   Sport

Bettina Schiefendecker (Markranstädt, 30 April 1968) is een Oost-Duitse turnster die een bronzen medaille won bij de Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoul.

In 1983 won zij tijdens de wereldkampioenschappen in Boedapest de bronzen medaille met het team.[1]

Bettina was geselecteerd voor het DDR team wat zou deelnemen aan de Olympische spelen van 1984 in Los Angeles, maar vanwege de boycot van het Oostblok kon zij niet deelnemen aan de spelen.

Wel deed ze mee dat jaar aan het Oostblokalternatief de Vriendschapsspelen, waarbij de turnonderdelen werden gehouden in het Tsjecho-Slowaakse Olomouc, waar ze een bronzen medaille won op vloer en de zilveren medaille in de landenwedstrijd.[2][3]

Na 1984 werd er jaren niets van meer haar vernomen totdat ze na een afwezigheid van vier jaar weer in het DDR-team zat dat in Seoul turnde.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoul eindigde zij in de kwalificatie als 30e omdat zij als 5e Oost-Duitse eindigde mocht zij niet deelnemen aan de meerkampfinale. Met haar ploeggenoten won zij de bronzen medaille in de landenwedstrijd.

Haar beste toestel was de sprong.

Na Seoul sloot ze haar turncarrière af en studeerde psychologie en geneeskunde aan de universiteit van Leipzig. Ze werkt als arts in een ziekenhuis in Schmannewitz.

Ze is sinds 1996 getrouwd en heeft twee dochters.