Beusichemseweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Beusichemseweg
Beusichemseweg gezien vanuit 't Goy richting Houten
Geografische informatie
Locatie       Houten en 't Goy
Begin 1 Hofspoor 2 Beusichemsetuin
Eind 1 Smalspoor 2 Lekdijk en de Lek
Lengte 1 ca. 300 m en 2 ca. 6,5 km
Algemene informatie
Genoemd naar Beusichem
Bestrating asfalt
Opvallende gebouwen De R.K. kerk O.L.V. Hemelvaart in 't Goy
Overig Monumentale panden

De Beusichemseweg is een straat in de Nederlandse plaatsen Houten en 't Goy, gemeente Houten. De straat loopt vanaf de Beusichemsetuin in Houten richting 't Goy over het Amsterdam-Rijnkanaal tot aan de Lekdijk die parallel loopt aan de rivier de Lek. Het eerste stuk Beusichemseweg is ca. 300 meter lang en het tweede gedeelte ca. 6,5 km.

Er bevinden zich enkele monumentale boerderijen alsook de R.K. kerk O.L.V. Hemelvaart[1] aan de Beusichemseweg in 't Goy.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Beusichemseweg liep vroeger vanaf het Oude Dorp Houten tot aan Beusichem. Hele stukken van de Beusichemseweg hebben binnen Houten nu nieuwe namen gekregen. Dit begint al vanaf de Koppeling waar het eerste stuk de naam Hofspoor kreeg. Dan volgt er een kort stukje Beusichemseweg met daaraan 7 huizen. Hierna verandert de naam in Smalspoor gevolgd door Staatsspoor om vervolgens weer Beusichemseweg te gaan heten. Daarna volgt er nog een kort stukje met de naam Bloesemtuin en heeft het van daaruit de oorspronkelijke naam weer terug van Beusichemseweg.

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]