Beverly Pepper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Longo Monolith, Bad Homburg

Beverly Pepper (New York, 20 december 1922) is een Amerikaanse kunstschilderes en beeldhouwster.

Leven en werk[bewerken]

Beverly Stoll, zoals zij oorspronkelijk heette, werd geboren in de New Yorkse wijk Brooklyn. Zij studeerde vanaf 1940 schilderkunst en industrieel ontwerp aan het Pratt Institute en bezocht aansluitend de Art Students League of New York. Aanvankelijk was zij werkzaam als commercieel kunstenares, maar in 1949 vertrok zij naar Parijs, waar zij werkte in het atelier van Fernand Léger en André Lhote en kennismaakte met Ossip Zadkine.

In 1951 vertrok zij naar Italië, waar zij in Todi ging wonen en werken. Tot 1960 beoefende zij de schilderkunst, maar daarna ging zij zich toeleggen op de beeldhouwkunst. Vanaf 1961 werkte zij afwisselend in Italië en in de Verenigde Staten. Zij leerde zichzelf lassen en vertegenwoordigde in 1962, met de staalbeeldhouwers David Smith en Alexander Calder, Amerika bij het internationale Festival of Two Worlds in Spoleto. In 1972 werd zij uitgenodigd voor het Amerikaanse paviljoen van de Biënnale van Venetië en in 1977 nam zij deel aan documenta 6 in de Duitse stad Kassel. Haar werk Spazio Thetis[1] werd getoond tijdens de Biënnale van Venetië in 2009.

Beverly Pepper is bekend geworden door haar werken op het terrein van de land art, de conceptuele kunst en de installatiekunst.

Werken (selectie)[bewerken]

Literatuur[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]