Naar inhoud springen

Bibliothèque François Mitterrand (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bibliothèque François Mitterrand
De sporen van metrolijn 14 op station Bibliothèque François Mitterrand
Metrostation
Geopend 15 oktober 1998
Metro
LijnRichtingVolgend station

Boulogne - Pont de Saint-CloudChevaleret

Saint-Denis PleyelCour Saint-Émilion
Aéroport d'OrlyOlympiades

Ligging
Arrondissement 13de
Coördinaten 48° 50′ NB, 2° 23′ OL
Bibliothèque François Mitterrand (Parijs)
Bibliothèque François Mitterrand
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Parijs

Bibliothèque François Mitterrand is een station van de Parijse metro langs lijn 14 en een station aan RER-lijn C. Het station is vernoemd naar president François Mitterrand en ligt in de buurt van de Bibliothèque nationale de France. De grootste bibliotheek van Frankrijk. Er is een overstapmogelijkheid tussen het RER en lijn 14 station.

Het station werd in 1998 geopend, samen met de metrolijn. Het station was tevens het zuidelijke eindpunt. De architectuur is het werk van een andere architect dan degene die de andere stations van de metrolijn heeft ontworpen.

Dit station heeft van de opening tot 25 juli 2007 gefunctioneerd als eindpunt van de metrolijn. De lijn is doorgetrokken tot het nieuwe station Olympiades.

Station Olympiades is een tijdelijk eindpunt van de metrolijn. In de nabije toekomst zal de lijn doorgetrokken worden tot het station Maison Blanche en zal het deel van lijn 7 naar Villejuif gaan overnemen. Een verdere verbinding naar de luchthaven Orly is ook gepland.

Zie de categorie Bibliothèque François-Mitterrand (Paris Metro) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.