Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Enige delen van de BBKL.

Het Biographisch-Bibliographische Kirchenlexikon (BBKL; Nederlands: Biografisch-Bibliografisch Kerkenlexicon) is een Duits biografisch naslagwerk over de Kerkgeschiedenis, waarvan in 1975 het eerste deel verscheen onder redactie van Friedrich Wilhelm Bautz. Tegenwoordig wordt het uitgegeven door Traugott Bautz.

Met meer dan 20.000 artikelen is het BBKL een actuele en omvangrijke informatiebron over personen uit de kerk-, maar ook uit de filosofiegeschiedenis. De gedetailleerde beschrijvingen van het leven van mensen op het gebied van theologie, geschiedenis, literatuur, muziek, schilderkunst, pedagogie en filosofie worden aangevuld met een overzicht van de ontwikkeling van hun werk. Het BBKL bevat uitgebreide bibliografieën en een (soms ook zeer uitgebreide) selectie van relevante secundaire literatuur.

De meeste artikelen van de gedrukte uitgave stonden tot april 2011 gratis op internet. Financiële problemen hebben tot gevolg gehad dat sinds die datum slechts beperkte gegevens vrij beschikbaar blijven, terwijl de volledige teksten met referenties en literatuuropgave alleen beschikbaar zijn voor wie een betaald abonnement afsluit.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]