Naar inhoud springen

Bisdom Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diocesi di Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola
Basisgegevens
Land Vlag van Italië Italië
Kerkprovincie Pesaro
Bisschopszetel Fano
Website http://www.fanodiocesi.it/
Hiërarchie
Bisschop Armando Trasarti
Statistieken
Oppervlakte 1.100 km²
Bevolking 128.916 (2007)
Katholieken 126.064 (2007)
Parochies 74
Locatie
Bisdom Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het bisdom Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola (Latijn: Dioecesis Fanensis-Forosemproniensis-Calliensis-Pergulanus; Italiaans: Diocesi di Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola) is een in Italië gelegen rooms-katholiek aartsbisdom met zetel in de stad Fano in de provincie Pesaro e Urbino. Het bisdom behoort tot de kerkprovincie Pesaro, en is, samen met het aartsbisdom Urbino-Urbania-Sant'Angelo in Vado, suffragaan aan het aartsbisdom Pesaro.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Fano werd opgericht in de eerste eeuw. Het was suffragaan aan het aartsbisdom Ravenna. In 1568 werd het als immediatum onder direct gezag van de Heilige Stoel gebracht. Op 30 september 1986 werd Fano door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus Votis samengevoegd met de bisdommen Cagli en Pergola en Fossombrone. Het bisdom met de nieuwe naam Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola werd op 2 mei 2000 suffragaan gesteld aan het aartsbisdom Pesaro.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Diocese of Fano-Fossombrone-Cagli-Pergola van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.