Naar inhoud springen

Bisdom La Spezia-Sarzana-Brugnato

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Diocesi della Spezia-Sarzana-Brugnato
Basisgegevens
Land Vlag van Italië Italië
Kerkprovincie Genua
Bisschopszetel La Spezia
Website www.diocesilaspezia.it
Hiërarchie
Bisschop Luigi Ernesto Palletti
Statistieken
Oppervlakte 881 km²
Bevolking 215.935 (2007)
Katholieken 213.451 (2007)
Parochies 186
Locatie
Bisdom La Spezia-Sarzana-Brugnato
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het bisdom La Spezia-Sarzana-Brugnato (Latijn: Dioecesis Spediensis-Sarzanensis-Brugnatensis; Italiaans: Diocesi della Spezia-Sarzana-Brugnato) is een in Italië gelegen rooms-katholiek bisdom met zetel in de stad La Spezia in de gelijknamige provincie. Het bisdom behoort tot de kerkprovincie Genua, en is, samen met de bisdommen Albenga-Imperia, Chiavari, Savona-Noli, Tortona en Ventimiglia-San Remo, suffragaan aan het aartsbisdom Genua.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In het jaar 465 richtte paus Hilarius het bisdom Luni op. Dit bisdom werd op 21 juli 1465 samengevoegd met het bisdom Sarzana. Het bisdom Luni en Sarzana werd vervolgens op 25 november 1820 door paus Pius VII met de apostolische constitutie Sollicita quam samengevoegd met het bisdom Brugnato.

Op 12 januari 1929 werd de naam van het bisdom Luni, Sarzana en Brugnato veranderd in Luni o La Spezia, Sarzana en Brugnato. Op 4 augustus 1975 werd de naam La Spezia, Sarzana en Brugnato. Op 30 september 1986 werd de naam door de Congregatie voor de Bisschoppen veranderd in bisdom La Spezia-Sarzana-Brugnato.

Bisschoppen van La Spezia-Sarzana-Brugnato[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Diocese of La Spezia-Sarzana-Brugnato van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.