Bisdom Latina-Terracina-Sezze-Priverno

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Diocesi di Latina-Terracina-Sezze-Priverno
Basisgegevens
Land Vlag van Italië Italië
Kerkprovincie Immediatum
Bisschopszetel Latina
Website diocesi.latina.it
Hiërarchie
Bisschop Mariano Crociata
Statistieken
Oppervlakte 1.371 km²
Bevolking 317.120 (2013)
Katholieken 310.778 (2013)
Parochies 87
Locatie
Bisdom Latina-Terracina-Sezze-Priverno
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Het bisdom Latina-Terracina-Sezze-Priverno (Latijn: Dioecesis Latinensis-Terracinensis-Setina-Privernensis; Italiaans: Diocesi di Latina-Terracina-Sezze-Priverno) is een in Italië gelegen rooms-katholiek bisdom met zetel in de stad Latina in de gelijknamige provincie. Het bisdom staat als immediatum onder rechtstreeks gezag van de Heilige Stoel.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bisdom Terracina werd in de 1e eeuw opgericht en werd onder direct gezag van de Heilige Stoel gesteld. Op 17 januari 1217 werd het bisdom door paus Honorius III met de bul Hortatur nos samengevoegd met de bisdommen Sezze en Priverno. Op 12 september 1967 werd de naam van het bisdom Terracina, Priverno en Sezze veranderd in bisdom Terracina-Latina, Priverno en Sezze. Op 30 september 1986 werd door de Congregatie voor de Bisschoppen met het decreet Instantibus votis de naam van het bisdom veranderd in Latina-Terracina-Sezze-Priverno.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Roman Catholic Diocese of Latina-Terracina-Sezze-Priverno van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.