Blauw Bloed (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blauw Bloed
Genre infotainment
Speelduur 35 minuten
Presentatie Jeroen Snel
Redactie Arjan Mitzer

Hester Hagemeijer

Myrna van Wijngaarden

Jan Wagter

Nathalie van 't Slot

Eindredactie Irjan Aarten
Vaste gasten Tirza van der Graaf

Paul Rem

Bodo Breg

Camera Mike Rutten
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Herma Van Boven
Uitzendingen
Start 2004
Netwerk of omroep EO
Zender Nederland 2 (2004-2014)
NPO 2 (2014-heden)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Blauw Bloed is een televisieprogramma over vorstenhuizen van de Evangelische Omroep (EO), dat gepresenteerd wordt door Jeroen Snel. De naam van het programma komt van de uitdrukking blauw bloed om adel mee aan te duiden.

Blauw Bloed wordt op zaterdag uitgezonden rond 19.50 uur op NPO 2. Daarnaast vertelt Snel elke zaterdagmiddag in Open Huis nieuws over het koninklijk huis in Blauw Bloed Radio.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Het zwaartepunt ligt op het Nederlandse koningshuis; van veel activiteiten van de Oranjes doet Blauw Bloed verslag. Bij staatsbezoeken maakt een cameraploeg van dit programma een vast onderdeel uit van de meereizende pers. Ook van andere monarchieën wordt in Blauw Bloed verslag gedaan.

Regelmatig worden leden van de koninklijke familie door Blauw Bloed (soms exclusief) geïnterviewd. Voorbeelden daarvan zijn prinses Irene en prinses Margarita, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prinses Laurentien. Blauw Bloed besteedt ook aandacht aan onderwerpen en personen die aan vorsten en koninklijke hoogheden (royals) gerelateerd zijn, vaak in een historische context. Een voorbeeld in deze categorie is een interview met Piet van den Hoek, drager van de Militaire Willems-Orde, enkele maanden voor zijn overlijden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]