Blijven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blijven
Single van:
Lil' Kleine
Van het album:
Jongen van de straat
B-kant(en) Instrumentale versie
Uitgebracht 8 november 2019
Genre Nederhop
Duur 3:02
Label Top Notch
Schrijver(s) Sergio van Gonter, Jorik Scholten, Idaly Faal, Andy Ricardo de Rooy
Producent(en) Reverse, Andy Ricardo
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Lil' Kleine
2019
Je kent 't wel
  2019
Blijven
  2020
Joanne
Volgorde op Jongen van de straat
19
Even
  20
Blijven
  21
Financieel beleid
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Blijven is een lied van de Nederlandse rapper Lil' Kleine. Het werd in 2019 als single uitgebracht en stond in 2020 als twintigste track op het album Jongen van de straat.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Blijven is geschreven door Sergio van Gonter, Jorik Scholten, Idaly Faal en Andy Ricardo de Rooy en geproduceerd door Reverse en Andy Ricardo. Het is een lied uit het genre nederhop. In het lied rapt de artiest over dat hij bij een vrouw wil zijn en dat zij haar vriend voor hem in de steek moet laten. Er werd ook een instrumentale versie van het lied gemaakt, welke op de B-kant van de single te vinden is.

Bij het lied werd in samenwerking met eletronicabedrijf Samsung een videoclip gemaakt, die door fans gepersonaliseerd konden worden door een naam en een foto van zichzelf in te sturen bij een speciaal voor de clip gemaakte website.[3][4] Via deze site konden fans vervolgens hun gepersonaliseerde muziekvideo delen op sociale media. De muziekvideo was de eerste in Nederland die gepersonaliseerd kon worden.[4]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiest had succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. Het piekte op de 22e plaats van de Nederlandse Single Top 100 en stond drie weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de veertiende plaats van de Tipparade.