Blind Faith

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Blind Faith was een Britse supergroep bestaande uit Steve Winwood (toetsen en leadzang), Rick Grech (basgitaar), Ginger Baker (drums) en Eric Clapton (gitaar en achtergrondzang). De band bestond van 1968 tot 1969.

Geschiedenis[bewerken]

Na het stoppen van Cream vormden Clapton en Baker een nieuwe band met als doel een meer folkrock georiënteerd geluid neer te zetten zoals The Band op haar album Music from Big Pink had laten horen. De nieuwe band werd gecompleteerd door Steve Winwood (ex-Traffic) en Rick Grech (ex-Family).

Na slechts één lp en één Amerikaanse tournee viel ook deze band uit elkaar. Reden hiervoor was dat de band voortdurend vergeleken werd met Cream waarin Baker en Clapton eerder hadden samengespeeld. Dit leverde veelal ergernis binnen de band op, omdat de band een andere muziekstijl speelde die veel meer leek op die van Traffic. Aan het eind van het liedje speelden ze dus ook maar songs van Cream om het publiek tevreden te houden. Ook had Ginger Baker voortdurend ruzie met Steve Winwood wat voor Clapton des te meer reden was om met de band te stoppen omdat hij in Cream hetzelfde had meegemaakt tussen Baker en bassist Jack Bruce.

Discografie[bewerken]

  • Blind Faith (1969)