Blizzard Ski

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Blizzard Sport GmbH
Logo
Oprichting 1945
Oprichter(s) Anton Arnsteiner
Sleutelfiguren Helmut Exenberger
Land Oostenrijk
Hoofdkantoor Mittersill, Oostenrijk / Tschop, Oekraïne
Werknemers 260 (2013)
Producten skilatten
Sector Wintersportartikelen
Website www.blizzard-ski.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Het podium van het Oostenrijks slalomkampioenschap 2008, met winnaar Reinfried Herbst (midden) en tweede Marcel Hirscher (links) op Blizzard Ski. Rechts: Mario Matt (3e), toen op Fischer skies maar vanaf 2010 ook op Blizzard.

Blizzard Ski is een bedrijf dat skilatten voor alpineskiën produceert in Oostenrijk en Duitsland. Het bedrijf werd opgericht in 1945 door Anton Arnsteiner te Mittersill. Hier bevindt zich tevens nog altijd de hoofdzetel van het bedrijf en een deel van de productie; het andere deel van de productie is verhuisd naar Oekraïne. In 1953 werd de merknaam "Blizzard Ski" geregistreerd.

Sedert 2006 is Blizzard een onderdeel van de Italiaanse Tecnica Group, waartoe ook het skimerk Nordica en Nitro Snowboards behoren.

Blizzard Ski heeft in zijn geschiedenis vele Oostenrijkse en internationale topskiërs van materiaal voorzien, waaronder Franz Klammer, de Zwitser Peter Müller, de Zwitserse Marie-Therese Nadig, Michaela Dorfmeister, Reinfried Herbst, Marcel Hirscher, Mario Matt en Romed Baumann.