Bobby Charles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bobby Charles
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 14 januari 2010
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bobby Charles, artiestennaam van Robert Charles Guidry (Abbeville, Louisiana, 21 februari 1938 – Louisiana, 14 januari 2010), was een Amerikaans singer-songwriter.

Charles groeide op in Louisiana, waar hij in contact kwam met de cajunmuziek. Later begaf hij zich meer op het pad van de rock- en bluesmuziek. Als tiener schreef hij het lied See You Later Alligator. Het nummer werd ingezongen door Bill Haley and His Comets en werd in 1956 een hit in de Verenigde Staten. In 1960 bracht Fats Domino een cover van zijn nummer Walking to New Orleans uit.

Bobby Charles' gelijknamige debuutalbum kwam uit in 1972. Op het album speelden onder meer vier leden van The Band, David Sanborn en Dr. John mee. Nummers als Small town talk en Grow too old werden later door diverse andere artiesten, zoals Paul Butterfield, Rick Danko en Yvonne Elliman op de plaat gezet.

In 1993 bereikte zijn compositie It keeps raining (Tears from my eyes) de eerste plaats van de Top 40 in de uitvoering van Bitty McLean. Guidry had dit nummer in de jaren 50 geschreven met Fats Domino, die het als eerste opnam.

Charles/Guidry bracht verschillende albums uit, waaronder Wish You Were Here Right Now (1995), Secrets of the Heart (1998) en Homemade Songs (2008).

In 2010 bracht Beth Mckee de cd I'm that way uit, een hommage aan Bobby Charles.