Bolenberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Bolenberg
Wijk van Vlag Venlo Venlo
Kerngegevens
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Stadsdeel Belfeld
Coördinaten 51°18'25"NB, 6°6'32"OL
Oppervlakte 0,09 km²  
- land 0,09 km²  
- water 0 km²  
Inwoners
(2023)
20[1]
(222 inw./km²)
Woningvoorraad 8 woningen[1]
Overig
Postcode(s) 5951

Bolenberg is een wijk in Belfeld, tegenwoordig een stadsdeel van de gemeente Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg.

De naam is waarschijnlijk afkomstig van een voormalig landgoed, Aen den Bollenbergh genaamd, dat vermoedelijk in de 17e eeuw werd gebouwd. In 1726 werd dit landgoed middels een gerechtelijke overdracht door een familie Janssen te koop aangeboden, om de mater familias te kunnen onderhouden. In 1740 werd het nogmaals verkocht door de eigenaresse aan haar zwager. In deze verkoopakte komt naar voren, dat het goed onder andere drie Gelderse morgen groot was. Ook wordt duidelijk waar dit goed zich bevindt, namelijk onder Belfeld.

Tegenwoordig is het een moderne woonwijk met veelal relatief jonge huizen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]