Bonsaikittens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het verhaal over de Bonsaikittens is een broodjeaapverhaal dat op het internet de ronde deed. In feite is het een grap van een aantal studenten.

Het verhaal[bewerken]

Katten zijn schattig maar ze kosten zoveel geld, tijd en energie! Je moet de bak verschonen, je moet ze eten geven, je moet ruimte hebben, je moet ze als ze klein zijn zindelijk maken en je staat duizend angsten uit dat ze op een dag overreden zijn! Maar daar is iets op gevonden. Een Amerikaans bedrijf fokt katjes, die in flesjes passen. Hun botjes zijn nog zacht als ze jong zijn, en ze krijgen middelen die de botten soepel houden. Ze worden als ze klein zijn in een flesje gestopt met een slangetje om ze te voeden, een slangetje om ze te ontlasten en een slangetje voor de lucht. Door de zachte botten groeien de katjes in de vorm van de flesjes. Je hoeft ze slechts ergens neer te zetten en speciale zakjes voeding te kopen bij je dierenspeciaalzaak! Ideaal voor kleinbehuisde mensen! Wie wil er nu niet zo'n schattig poesje in-a-bottle?

Waarheidsgehalte[bewerken]

Het verhaal is (uiteraard) niet waar: het is bedacht door Amerikaanse studenten die wilden aantonen hoe makkelijk het is om mensen wat wijs te maken. Slimmeriken zouden de grap doorhebben en erom lachen, en anderen zouden er de les uit trekken niet alles te geloven dat je toegestuurd krijgt via de e-mail.

Het mailtje en de bijbehorende website heeft echter heftige reacties losgemaakt van kattenliefhebbers en dierenrechtenactivisten.

Externe link[bewerken]

Officiële website