Boon's Markt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boon's Markt
Logo van Boon's Markt
Opgericht 2013
Hoofdkantoor Saffier 300
3316 LN Dordrecht
Zuid-Holland
Nederland
Eigenaar/onderdeel Boon Food Group
Vestigingen 12 (juni 2020)
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Vrachtwagen van Boon's Markt in Charlois, Rotterdam
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Boon's Markt is een Nederlandse supermarktformule waarbij 12 winkels (2020) zijn aangesloten, deels als franchisewinkels. De winkelketen is onderdeel van Boon Food Group. Het eerste filiaal werd in 2013 in Vlaardingen gevestigd. In 2017 werd besloten om alle filialen van MCD om te bouwen tot een Boon's Markt.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1966 begon in Oosterhout de formule als Marius & Cornelis Discount, afgekort tot MC Discount. De formule vestigde zich voornamelijk in Zuidwest-Nederland en had in 2018 nog 29 vestigingen. Van origine was MCD een discountsupermarkt, maar werd later omgevormd tot een servicesupermarkt-formule. Moederbedrijf Boon Food Group startte in 2013 in Vlaardingen met de nieuwe formule Boon's Markt. Bedoeling was om meer aan te sluiten op de lokale consument, en tegelijk af te komen van het dure imago van MCD. In 2017 werd bekend dat de Boon Food Group het merk MCD volledig wilde uitfaseren door deze om te dopen tot Boon's Markt.[1]

Coöperatie[bewerken | brontekst bewerken]

Moederbedrijf Boon Food Group is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. Het distributiecentrum van de Boon Food Group is gevestigd in Dordrecht.