Boquete

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Boquete
Plaats in Panama Vlag van Panama
Boquete (Panama)
Boquete
Situering
Provincie Chiriquí
Coördinaten 8° 47′ NB, 82° 26′ WL
Algemeen
Oppervlakte 488,42[1] km²
Inwoners
(1/7/2015)
22.900[2]
(47 inw./km²)
Hoogte 1131 m
Overig
Website https://boquete.municipios.gob.pa/
Detailkaart
Kaart van Boquete
Ligging in de provincie
Foto's
De Caldera-rivier
De Caldera-rivier
Portaal  Portaalicoon   Amerika

Boquete is een gemeente (in Panama un distrito genoemd) in de provincie Chiriquí in het noorden van Panama. Het district ligt op 60 kilometer van de grens met Costa Rica en telde in 2015 23.000 inwoners.

De gemeente bestaat uit zes deelgemeenten (corregimiento): Bajo Boquete (de hoofdplaats, cabecera), Alto Boquete, Caldera, Jaramillo, Los Naranjos en Palmira.

Natuur[bewerken | brontekst bewerken]

Boquete ligt aan de voet van de Volcán Barú, het hoogste punt van Panama, en aan de rivier de Caldera. Er wordt veel koffie verbouwd.

Demografie[bewerken | brontekst bewerken]

Boquete trekt in recente jaren veel Noord-Amerikaanse en Europese gepensioneerden aan. Volgens La Prensa, het nationale nieuwsblad, is 14% van de bevolking van Boquete van buitenlandse afkomst.[3] Dat zou volgens deze krant komen door de schone lucht, zuiver drinkwater, rust, het klimaat en de lage kosten in Panama.

Vermissingszaken[bewerken | brontekst bewerken]

In de buurt van Boquete zijn in de loop der jaren een aantal mensen vermist geraakt.

In 2009 verdween de Britse Alex Humphrey (29) in het gebied. Van hem is tot op heden niets meer vernomen.[4]

Op 1 april 2014 verdwenen twee Nederlandse studentes uit Amersfoort, Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21), in de buurt van Boquete nadat ze aan een wandeling waren begonnen. Eind juni werd vastgesteld dat beiden waren omgekomen in de jungle, nadat er botresten van de vrouwen waren gevonden.[5] Uit het onderzoek daarnaar bleek dat Lisanne was gevallen. Het onderzoek van het NFI bevestigde dat de vrouwen nog een aantal dagen hadden geleefd. Lisanne had een beenvliesontsteking, die ze vermoedelijk opliep in de dagen nadat ze haar voet had gebroken.

Een maand na de vermissing van de twee studentes verdween ook de Amerikaanse Loretta Hinman (47).[6] Een aantal dagen later werd haar huurauto ongeschonden bij haar huis aangetroffen, maar van de vrouw ontbrak ieder spoor.[7]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Boquete van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.