Bornego College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bornego College
Algemeen
Locatie Heerenveen, Joure
Type vmbo (BB, KB, GL, TL), havo, vwo
Denominatie Christelijk
Bevoegd gezag Vereniging voor Christelijk Onderwijs te Heerenveen en Joure
Personen
Rector F. W. Hoekstra
Leerlingen 2040
Overig
Motto Goed voor elkaar!
Website http://www.bornego.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Bornego College is een christelijke scholengemeenschap, waarvan de hoofdvestiging in Heerenveen staat. De school heeft ongeveer 2000 leerlingen. De naam is afgeleid van het riviertje de Boorne.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

De school heeft drie vestigingen: Junior & Mavo, Lyceum en Joure. Bornego Junior is geopend per schooljaar 2012/2013 ter vervanging van de verouderde locatie aan de Falkenaweg. Deze locatie bevindt zich achter het Bornego Lyceum aan de Dominee Kingweg in Heerenveen.

Het Bornego College had van 1994 tot de zomer van 2003 ook een vestiging in Wolvega (voorheen christelijke school Wolvega). Deze vestiging voor vmbo en havo 1 + 2 werd opgeheven wegens een gebrek aan leerlingen. De locatie Bornego Beugel (vmbo 3 & 4), dat de laatste jaren samenwerkte met OSG Sevenwolden onder de naam Kei College, is per schooljaar 2019-2020 gesloten. Het Kei College blijft actief op de locatie van OSG Sevenwolden op de Kingweg 8/10. Locatie Beugel zal vanaf 2020 gebruikt worden door Bornego Lyceum vanwege een verbouwing. In 2022 is die verbouwing klaar, waarna locatie Beugel definitief wordt gesloten.[1]

Plaats Locatienaam Leerlingen Onderwijs
Heerenveen, Kingweg 1 Bornego Lyceum ±650 Klas 3 t/m 5 havo en Klas 3 t/m 6 vwo
Heerenveen, Kingweg 2 Bornego Junior & Mavo ±650 mavo (klas 1/m 4), havo en vwo (klas 1 en 2)
Joure Bornego Joure ±485 Havo (klas 1 en 2), vwo (klas 1, 2 en 3) en vmbo-TL

Bijzonderheden[bewerken | brontekst bewerken]

  • Sinds schooljaar 2017/2018 is het VMBO gedeelte gefuseerd met het Vak College van OSG Sevenwolden om een nieuwe vestiging te openen genaamd Kei College.

Docent[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2007 werd Derwent Christmas, docent Nederlands op de locatie Ds. Kingweg, officieel benoemd tot stadsdichter van Leeuwarden. Daarnaast heeft hij de boeken Twee Tranen en Volmaakte Verdwijning geschreven. Voor die eerste won hij de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut van 2008. Volmaakte Verdwijning werd genomineerd voor de Gouden Strop 2012. Bovendien is hij medeoprichter van het literaire tijdschrift Tzum.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]