Bowdenkabel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bowdenkabels voor de bediening van de gasklep van een auto

Een bowdenkabel is een flexibele kabel waarmee een mechanische kracht of energie kan worden overgebracht door de beweging van een binnenste kabel (meestal van staal of roestvast staal) ten opzichte van een holle buitenste behuizing. Deze behuizing is meestal samengesteld uit een binnenste holle gewonden spiraal van staaldraad met daaromheen beschermend omhulsel van plastic.

De lineaire beweging van de binnenkabel wordt meestal gebruikt voor het overbrengen van een trekkracht alhoewel het ook mogelijk is over korte afstand een zwakke drukkracht over te brengen, zoals bij een ouderwetse draadontspanner om de sluiter van een fotocamera te bedienen.

Meestal bevat het systeem een stelmogelijkheid om de kabelspanning op een gewenst niveau te brengen door middel van een holle schroef die de buitenkabel korter of langer maakt.

De bowdenkabel zou rond het eind van de negentiende eeuw zijn uitgevonden door de Brit Frank Bowden voor gebruik op de door hem gefabriceerde fietsen en Raleigh en Bowden-motorfietsen. Er is echter geen enkel bewijs te vinden dat Frank Bowden de uitvinder is. Hij was waarschijnlijk wel de eerste die deze kabel op de door hem geproduceerde Raleigh fietsen monteerde. De echte uitvinder is Ernest Monnington Bowden. Hij vroeg op 28 november 1897 patent aan op een ontwerp van de bowdenkabel. Het patent werd op 23 augustus 1898 onder nummer US609.570 gepubliceerd.

Gebruik[bewerken]