Bowser Jr.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Bowser Jr)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bowser Jr. (gehele naam: Prince Bowser Koopa Junior) is een personage uit de Mario-reeks van Nintendo.

Bowser Jr. is het jongste kind van Bowser. Bowser Jr. is het lievelingetje van zijn vader en wordt in de toekomst zijn troonopvolger. De reden waarom Bowser hem verkiest boven de Koopalings is onduidelijk. Bowser Jr. is zelf erg op zijn vader gesteld. Hij wil ook precies dezelfde dingen als Bowser. Bowser raakt ook nooit gefrustreerd als Bowser Jr. faalt, wat wel gebeurt als zijn andere handlangers falen.

In Super Mario Sunshine wordt Isle Delfino geteisterd door een crimineel die het hele eiland vol graffiti spuit. De inwoners van Isle Delfino denken dat Mario erachter zit, maar het blijkt Shadow Mario te zijn. Na verloop van tijd komt Mario erachter dat Shadow Mario niemand minder dan Bowser Jr is. Na een lang gevecht met Mecha Bowser, onthult Bowser Jr. zijn echte identiteit.

In Super Mario Sunshine is Bowser Jr. ervan overtuigd dat Princess Peach zijn moeder is en dat zij is gekidnapt door de "slechte" Mario. Deze onzin is tegen hem verteld door zijn vader Bowser. Ondanks dat Mario de waarheid vertelt, blijft Bowser Jr. volhouden dat het tegengestelde waar is. Aan het einde van het spel vertelt Bowser hem dat Peach niet zijn moeder is, maar Bowser Jr. antwoordt dat hij het al wist, dit tot verbazing van zijn vader.

Bowser Jr. is de laatste jaren flink gegroeid. Ten tijde van Super Mario Sunshine was hij even groot als Mario, maar in Super Mario Galaxy is hij al groter dan Peach. Het is maar de vraag wanneer hij groot genoeg is om de plannen van zijn vader over te nemen.

Ook in New Super Mario Bros. en New Super Mario Bros. Wii verschijnt Bowser Jr.. Daar wordt Peach niet door Bowser ontvoerd, maar Bowser Jr. doet het werk. In New Super Mario Bros. moet Mario hem in torens verslaan en in New Super Mario Bros. Wii moet Mario Bowser Jr. verslaan in het luchtschip. Daarin heeft Bowser Jr. Peach zitten en is van plan haar mee te nemen naar het kasteel van zijn vader, Bowser.

In diverse sportspellen is Bowser Jr. te selecteren als personage. Bijvoorbeeld in Mario Kart: Double Dash!!, Mario Power Tennis en Mario Kart Wii. Hij is een nieuwkomer in Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen: Vancouver 2010.

Biografie[bewerken]

  • Bowser Jr. is niet hetzelfde als Baby Bowser, de jongere versie van Bowser, alhoewel die twee toch vaak met elkaar worden vergeleken of vergist. Ook Mini Bowser is iemand anders. Bowser Jr. is namelijk ouder dan beide Bowsers.
  • Naast Larry Koopa, Lemmy Koopa en Tim O. Koopa is Bowser Jr. de jongste onder de Koopa Kids, hij is wel de slimste en heeft een eigen Junior-Koopa-clown-capsule, waar hij zo dol op is dat hij hem gebruikt heeft in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS + Wii U.
  • Bowser Jr. is ook niet één van de Koopalings, 7 andere kinderen van Bowser.
  • In Super Smash Bros. Brawl verschijnt Bowser Jr. als een trofee en in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS + Wii U is hij een vechter.

Trivia[bewerken]

Series waar Bowser Jr. in voorkomt: