Brabants Vennenpad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brabants Vennenpad
RP5.png
Pad RP 5
Kenmerken
Van Heeze
Naar Heeze
Lengte 233 km

Het Brabants Vennenpad is een streekpad met een lengte van 233 kilometer in een wijde cirkel rond Eindhoven. Het pad is in twee richtingen gemarkeerd met de bij streekpaden gebruikelijke geel-rode tekens en in een gidsje beschreven.

De route begint in Heeze, gaat langs Geldrop naar Eindhoven, en heeft daar een aftakroute naar het NS-station. In Eindhoven is een korte wandeling langs een aantal bezienswaardigheden opgenomen. Na Eindhoven gaat de route langs de Dommel naar Son en Breugel en vandaar via Sint-Oedenrode naar Boxtel. Hierna loopt de route door het natuurreservaat Kampina naar Oisterwijk, via Moergestel en Hilvarenbeek door een aantal landgoederen naar Bladel. Na Bladel worden de Kempen aangedaan, waarna via Luijksgestel Valkenswaard wordt bereikt. Via het Trappistenklooster de Achelse Kluis komt men weer terug in Heeze.

De route kruist op een aantal punten het Pelgrimspad (LAW 7-2) en het Grenslandpad (LAW 11), alsmede enkele Belgische GR-paden.

In het gidsje wordt aandacht besteed aan bijzonderheden op het gebied van natuur en cultuurhistorie. Aansluitingen ophet openbaar vervoer bestaan uit NS-stations te Heeze, Geldrop, Eindhoven, Boxtel en Oisterwijk, alsmede uit busverbindingen in de overige genoemde plaatsen.

Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: Wandelvakantie – Brabants Vennenpad.