Brabants Vennenpad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brabants Vennenpad
Brabants Vennenpad
Pad RP 5
Uitgave Nivon
ISBN 9789491142147
Kenmerken
Van Heeze
Naar Heeze
Lengte 233 km
Verbindingen Grenslandpad,
Pelgrimspad
Brabants Vennenpad

Het Brabants Vennenpad is een streekpad met een lengte van 255 kilometer in een wijde cirkel rond Eindhoven. Het pad is in twee richtingen gemarkeerd met de bij streekpaden gebruikelijke geel-rode tekens en in een gids beschreven. In 2019 is de gehele route herzien. Daarbij is het start-eindpunt aangepast en de hoofdrichting omgedraaid: met de klok mee.

De route begint bij het Natuurvriendenhuis bij Oisterwijk, loopt door het natuurreservaat Kampina en volgt vanaf Boxtel het stroomgebied van de Dommel langs Sint-Oedenrode, Son en Breugel, Eindhoven en Geldrop naar Heeze. Daarna loopt het verder in het grensgebied met België door grote natuurgebieden zoals de Kempen, via Soerendonk, Valkenswaard, Luijksgestel, Bladel, Lage Mierde en Hilvarenbeek, en vandaar weer naar Oisterwijk. Er zijn aanlooproutes gemarkeerd naar alle treinstations, waaronder twee alternatieven naar het NS-station Eindhoven. Tussen Soerendonk en Valkenswaard kom je langs het Trappistenklooster de Achelse Kluis.

De route kruist op een aantal punten het Pelgrimspad (LAW 7-2) en het Grenslandpad (LAW 11), alsmede enkele Belgische GR-paden.

In de gids wordt aandacht besteed aan bijzonderheden op het gebied van natuur en cultuurhistorie. Aansluitingen op het openbaar vervoer bestaan uit NS-stations te Heeze, Geldrop, Eindhoven, Boxtel en Oisterwijk, en busverbindingen in de overige genoemde plaatsen.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: Wandelvakantie – Brabants Vennenpad.