Braun Strowman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Adam Scherr
Strowman met het zwarte schapenmasker van The Wyatt Family, waar hij lid van was.
Strowman met het zwarte schapenmasker van The Wyatt Family, waar hij lid van was.
Persoonlijke informatie
Volledige naam Adam Scherr
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Sherrills Ford, North Carolina
Geboortedatum 6 september 1983
Lengte 2,04 cm (6 ft 8/9)
Gewicht 185 kg (400+ lb)
Carrière
Debuut 2015
Ringnaam Braun Strowman (the monster among men)

Adam Scherr (Sherrills Ford, North Carolina, Verenigde Staten, 6 september 1983), beter bekend onder de pseudoniem Braun Strowman, is een professioneel worstelaar in de WWE. Hij weegt 185 kg en is 203 cm groot.[1]

Professionele worstelcarrière[bewerken]

Tijdens een wedstrijd tussen Bray Wyatt en Luke Harper tegen Roman Reigns en Dean Ambrose verscheen Strowman ineens. Hij had een zwart masker op en mengde zich toen in de wedstrijd. Hij was groot, sterk en "oppermachtig". Reigns stond versteld, maar wilde het duel toch aan gaan met Strowman. Strowman veegde de vloer aan met Reigns en ook Ambrose beging hetzelfde lot. Hij voerde zijn 2 finishers uit en toen was het over. Na die wedstrijd introduceerde Bray Wyatt Strowman als een nieuw lid van The Wyatt Family. Ambrose en Reigns waren zeker niet klaar met de Wyatts. Dean Ambrose kreeg een wedstrijd tegen Strowman, maar ook in deze wedstrijd was Strowman weer oppermachtig. Er volgde een feud ('vete') tussen deze superstars. Op WWE Night of Champions 2015 was er een wedstrijd tussen The Wyatt Family tegen Ambrose, Reigns en een "special guest" Chris Jericho. Deze wedstrijd werd gewonnen in het voordeel van de Wyatts, vooral omdat Jericho zichzelf de wedstrijd in tagde en Reigns klaar stond om Strowman aan te vallen. Voor NOC vielen de Wyatts meerdere Superstars aan zoals Randy Orton. Ze vielen met zijn drieën in een wedstrijd tussen Bray Wyatt en Roman Reigns de Wyatts aan en dit keer werd Strowman verslagen door een Dropkick van Orton, Ambrose die op Strowman sprong en een "Superman punch" van Reigns. Op Royal Rumble 2016 elimineerde Strowman 3 worstelaars van zijn gewichtsklasse, Mark Henry, Big Show en Kane. Uiteindelijk elimineerde Brock Lesnar Braun Strowman.

2017 - heden[bewerken]

Strowman kondigde aan dat hij mee doet aan de Royal Rumble van 2017. Sinds najaar 2016 is Strowman geen lid meer van The Wyatt Family en worstelt hij voor WWE Raw en The Wyatts voor Smackdown, zodat ze niet meer samenwerken. Tot ontevredenheid van Strowman krijgt hij te zwakke tegenstanders, naar zijn mening, die door Mick Foley worden uitgekozen. Begin 2017 zijn de tegenstanders iets betere worstelaars geworden, maar nog niet naar tevredenheid van Strowman.

Strowman kreeg het in begin 2017 aan de stok met Roman Reigns. Na elk gevecht dat Strowman won, kwam Reigns naar de ring om hem aan te vallen, wat meestal in het nadeel van Reigns afliep. Op een gegeven moment werd de competitie voor Strowman sterker, vooral na het verdwijnen van Mick Foley als general manager. Eerst versloeg Strowman Mark Henry, die altijd aangekondigd wordt als "World's strongest man", maar net als Strowman gewoon een deelnemer was aan zulke wedstrijden. De week erna versloeg hij Big Show en later nam hij het weer op tegen Big Show en gaf hem een superplex (een worstelworp vanaf de hoogste touwen) waardoor de ring het begaf. Strowman stond redelijk snel op. Door deze overwinningen en andere omstandigheden werd Strowman de nr. 1 tegenstander van Reigns bij een groot evenement, nadat Reigns The Undertaker versloeg op WrestleMania 33. Tijdens die wedstrijd, medio april 2017 lukte het Strowman net niet om Reigns uit te schakelen. Nadat Reigns uitgeschakeld leek en Strowman van het hoogste touw bovenop hem wilde springen, rolde Reigns net op tijd opzij waardoor Strowman hard terecht kwam. Een spear (speer, rennende schoudertackle in de buik of tegen de borst van de tegenstander) van Reigns bezorgde hem de overwinning.

Nadat Reigns ook een wedstrijd van Strowman verpestte voor het WWE Universal Championship was voor hem de maat vol en mishandelde hij Reigns achter de schermen. Enkele weken later smeet hij Reigns over en door diverse voorwerpen heen en bezorgde hij Reigns gekneusde ribben en letsel aan zijn schouder. Een week later nam Strowman het tegen Reigns (die nog vol verband zat) op, tijdens Payback 2017 op 30 april 2017. Na een wilde wedstrijd, waarbij Strowman vooral de geblesseerde delen van Reigns' lichaam aanviel, won Strowman de wedstrijd. Na de wedstrijd ging de mishandeling verder door Reigns op een stalen trapje te gooien met zijn ribben. Nadat alle scheidsrechters naar de ring kwamen gevolgd door de General Manager en directeur Triple H, verliet Strowman de ring, hoewel de scheidsrechters niet durfde in de grijpen.

Medio 2017 en in 2018 blijft Strowman bewijzen dat hij "The Monster among men" is (het monster onder de mannen). Strowman worstelt vaak of verschijnt onaangekondigd om te beweren en te laten zien dat hij toch echt 'de sterkste' is. In tegenstelling tot zijn tijd bij de Wyatt Family (2015-2016) stijgt de populariteit van Strowman onder de fans in 2018. Achter de schermen is soms een huilende Strowman te zien (wat hij probeert te verbergen), die wensen van zieke kinderen laat uitkomen, zoals het aanwezig zijn bij een hele show, ook backstage bij Strowman zelf, met het hele gezin van het zieke kind. Meerdere worstelaars brengen bezoekjes aan zieke kinderen of doen andere activiteiten voor ze. In een interview uit juni 2018 zegt hij een fantastische tijd te hebben sinds hij bij de WWE is, ook al zijn wedstrijden ingestudeerd, of delen van wedstrijden. Voor hij daadwerkelijk in actie kwam in 2015, kreeg hij eerst vele lessen ("wrestling school"), om echt letsel te voorkomen bij zichzelf of tegenstanders en om sneller, behendiger en sterker te worden (letterlijk: door weerstandtraining en dergelijke en figuurlijk: trucs leren om iemand makkelijker op te pakken voor een worp, samenwerken om een 'move' er zo goed mogelijk te laten uitzien, etc.

Sterkste Man-carrière[bewerken]

Strowman was voor dat hij een contract tekende een 'Sterkste Man' (strongman). Hij deed mee aan verschillende evenementen, vooral in de Verenigde Staten, soms elders. Vaak genoeg viel hij in de prijzen, mede door zijn kracht en grootte. Hij deed ook mee aan de SCL North American Championships in 2012 waar hij 5e werd. Ook deed hij mee aan Giants Live Poland, met bijna alle grote namen, waar hij 7e werd.

Sterkste Man[bewerken]

  • 1e North American Strongman Nationals 2009: 16e
  • Arnold Amateur World Championship 2009: 15e
  • Monsters of the Midland 2010: 1e
  • Europa Battle of Champions 2010: 3e
  • Central GA Strongest Man 2011: 1e
  • Summer Fest Strongest Man 2011: 1e
  • West Carry Fall Festival of Power 2011: 1e
  • North American Strongman Nationals 2011: 1e
  • Arnold Amateur World Championships 2012: 1e
  • Arnold Strongman Classic: 10e

In het worstelen[bewerken]