Brawl Stars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brawl Stars
Ontwikkelaar Supercell
Uitgever Supercell
Datum van uitgave 12 december 2018
Genre actiespel
Spelmodus multiplayer
Platform iOS, Android
Media download
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Brawl Stars is een freemium spel voor smartphones en tablets. Het spel is ontwikkeld en uitgegeven door Supercell en de wereldwijde uitgave kwam op 12 december 2018 voor iOS en Android. Het spel verscheen eerder al op 15 juni 2017 als bètaversie.

In de eerste maand na lancering werd er met microtransacties in het spel ruim 63 miljoen dollar verdiend.[1]

Spel[bewerken]

In Brawl Stars besturen spelers een personage die is ingedeeld in zes types: gewoon, zeldzaam, super zeldzaam, episch, mythisch en legendarisch. In het spel zijn in totaal 30 knokkers die het tegen elkaar opnemen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk trofeeën te behalen door spelrondes te winnen. Naast het verzamelen van alle knokkers, zijn er ook skins om te verzamelen. Dit zijn outfits voor je knokkers die je kan kopen met edelstenen en sterpunten.

Onderscheidingen[bewerken]

Het spel werd genomineerd voor "EE mobiel spel van het jaar" tijdens de jaarlijks gehouden British Academy Games Awards op 14 maart 2019.[2]

Spelmodi en beloningen[bewerken]

In het spel zijn er verschillende spelmodi: edelstenengraai, soloshowdown, duoshowdown, overval, belegering, knokbal, premie, eenzame ster en uitschakeling. De spelmodi die je alleen in het weekend kan spelen zijn: roborommel, megagevecht en baasgevecht. Tijdens het spelen van spelmodi krijg je trofeeën als je wint, echter bij de spelmodi in het weekend niet. Als je met een knokker 50 trofeeën of meer hebt, kan je ook trofeeën verliezen. Bij de meeste spelmodi zijn er een vast aantal trofeeën die je krijgt afhankelijk van of je verliest of wint. Showdown, eenzame ster en uitschakeling zijn hierop uitzonderingen. In deze spelmodi kan je op verschillende plaatsen eindigen, met in totaal 9 andere knokkers waar je tegen vecht. De hoeveelheid trofeeën hangt af van jouw plek: bij een hogere plek krijg je meer trofeeën. Door het halen van trofeeën gaan je knokkers rangen omhoog. Voor de weekendgevechten heb je tickets nodig. Je hebt 1 ticket nodig om te kunnen spelen, maar je kan er ook meerdere tegelijk gebruiken (1x 2x 3x 5x 10x 15x en 20x). Bij het winnen en verliezen van alle gevechten krijg je tokens voor dozen. In deze dozen kan je tickets, edelstenen, tokenverdubbelaars, munten en krachtpunten voor je knokkers vinden. Met deze krachtpunten kun je in combinatie met munten knokkers upgraden, waardoor deze sterker worden. Daarnaast kun je ook nieuwe knokkers uit dozen krijgen. Wanneer je rang 10, 15, 20, 25, 30 en 35 passeert kan je sterpunten krijgen, waarmee je kisten en skins kunt kopen. Daarnaast kan je deze sterpunten verdienen bij knokkers boven de 550 trofeeën, wanneer een seizoen afloopt worden sommige trofeeën namelijk omgezet naar sterpunten.

Externe links[bewerken]