Breda University of Applied Sciences

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Breda University of Applied Sciences
Het hoofdgebouw (N-gebouw) van Breda University of Applied Sciences aan de Mgr. Hopmansstraat.
Algemeen
Afkorting BUas
Motto "Discover your world"[bron?]
Locatie Breda, Vlag van Nederland Nederland
Opgericht 1987
Studenten 7.622[1]
Staf 816[2]
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Breda University of Applied Sciences (afkorting: BUas) is een middelgroot opleidingsinstituut voor hoger onderwijs gevestigd in Breda. Aan de instelling studeren meer dan 7500 Nederlandse en buitenlandse studenten. Tot en met 31-8-2018 stond de hogeschool bekend onder de naam NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

De wortels van Breda University of Applied Sciences liggen in 1966, het jaar waarin het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme (NWIT) werd opgericht in Breda. Dit instituut richtte zich voornamelijk op toerisme, recreatie, talen en economie. In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT), opgericht in 1972, tot de Nationale hogeschool voor toerisme en verkeer (NHTV). In de jaren die volgden, groeide de instelling en haar opleidingenaanbod. Internationalisering kreeg een belangrijkere rol en dit werd in 2001 aanleiding voor een nieuwe naam: NHTV internationale hogeschool Breda. 'NHTV' was vanaf dat moment geen afkorting meer, maar een naam op zich. Inmiddels biedt de instelling wetenschappelijke bachelors en een wetenschappelijke master aan op het gebied van toerisme en vrije tijd. De naam van de instelling is na de introductie van deze studies opnieuw aangepast, aangezien het niet meer uitsluitend een hogeschool is. Sinds 2008 heette NHTV daarom voluit NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. In 2018 werd de naam veranderd in Breda University of Applied Sciences.

BUas biedt in totaal elf hbo-bacheloropleidingen aan op het gebied van: toerisme, games, leisure & events, hotel, media, logistiek, built environment en facility. In een aantal richtingen biedt BUas ook wetenschappelijke bachelors (wo-bacheloropleidingen). Daarnaast biedt de school een aantal hbo-masterstudies en leer-werktrajecten.

Internationaal hoger onderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

NHVT wordt Breda University of Applied Sciences (2018).

BUas beschouwt zich als een internationale onderwijsinstelling. Ongeveer 15 procent van de studenten is afkomstig uit het buitenland. Ieder studieprogramma is sterk internationaal georiënteerd en studenten hebben de mogelijkheid deel te nemen aan internationale stages en uitwisselingsprogramma's. Vele opleidingen worden in het Engels aangeboden.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

Breda University of Applied Sciences beschikte tot 2019 over vier locaties, verspreid door Breda:

  • Mgr. Hopmansstraat 1 (hoofdgebouw)
  • Mgr. Hopmansstraat 15
  • Claudius Prinsenlaan 12[noot 1]
  • Sibeliuslaan 13

Vanaf het schooljaar 2019/2020 worden de opleidingen op de campus aan de Mgr. Hopmansstraat 1 aangeboden. De andere locaties zijn gesloten.

Oud-studenten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]