Brian Damage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Brian Damage
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 11 februari 1963
Overleden 12 januari 2010
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Brian "Damage" Keats (Brooklyn, 11 februari 1963 - 12 januari 2010) was een Amerikaans punk/rock drummer.

Damage speelde voor Genocide en Verbal Abuse, vooraleer Glenn Danzig hem aanbood om bij The Misfits te komen als laatste in een lange reeks van drummers. Hij begon in oktober 1983 te repeteren met de band, enkele weken voor de Halloweenshow in Detroit. Het zou zijn eerste en laatste optreden met de groep worden. Hij was al vóór het optreden totaal dronken en kon de rest van de groep niet volgen. Na een aantal nummers werd hij door een kwade Doyle van het podium verwijderd. Todd Swalla van Necros viel voor de rest van de show in.

Na het avontuur met The Misfits bleef Damage in New York City en speelde hij drum voor HellBent, The Kretins, The Hellhounds, The Skulls, Angels in Vain, Princess Pang, Raging Slab en The Diamondbacks.

Hij verhuisde later naar Los Angeles en speelde of deed opnames met Wink, Pressurehed, Baron Jive, Sylvain Sylvain, The Light Bachwood Movement, Link Protrudi And The Jaymen, Paul Inman, Marioux, Low Pop Suicide, 3 Day Wheely, Bortek, Susanna Hoffs, Doppler, The Fuzztones en Tramdriver.

Hij deed ook liveoptredens met Kathy Fisher (samen met Drew Ross), Sages & Seers (samen met twee leden van Fuzztones), African Violet (samen met Rita D'Albert), Tim Harrington, $100 Band (samen met Drew Ross en Gary Eaton), Jason Falkner, Woozy en Dave Vanian and the Phantom Chords en nam demo's op met Zoe Poledouris And Bubble Gun (samen met Teddy Thompson), Bijou Phillips, Swirl 360 (samen met Roger Manning), Tallulah, Marie Wilson, Michael Hately, Kim Richey, Billy Idol, Tom Anderson, Leah Andreone en Colony.

Brian Damage overleed op 12 januari 2010 aan darmkanker.[1]

Bron[bewerken]

  1. http://buzzbands.la/2010/01/13/deaths-drummer-brian-keats-rocker-jay-reatard/