Brico (winkel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Brico is een Belgische bouwmarkt. De winkel richt zich hoofdzakelijk op doe-het-zelfartikelen, maar verkoopt ook tuinartikelen. De winkelketen heeft ruim 100 vestigingen over heel het land, waarvan meer dan de helft via franchising wordt uitgebaat.

De eerste winkel opende in 1973 in Schoten. De naam is afgeleid van bricoler, het Franse woord voor knutselen. In de jaren 80 bracht de keten ook twee eigen merken op de markt, namelijk Stop en Bricobi. Deze merken zijn intussen verder geëvolueerd naar Central Park en Sencys. Brico was onderdeel van de GIB Group, die het in 2002 verkocht aan het Nederlandse Vendex (intussen Maxeda).

De vroegere vestigingen van BRIKO DEPOT, zijn intussen ook deel geworden van de Brico NV en omgevormd tot Plan-It. Deze winkels richten zich hoofdzakelijk op grote doe-het-zelf en decoratieprojecten. Sinds 2006 zijn er ook enkele Brico City winkels opgericht. Deze zijn gelegen in het centrum van enkele grote steden (Antwerpen, Brussel, Luik,...) en zijn gericht op de kleinere projecten.

Sponsoring[bewerken]

Eind jaren 90 was de keten met het merk Bricobi cosponsor van de Mapei-wielerploeg.

e-shop[bewerken]

In 2006 startte Brico zijn eigen webwinkel. Daarbij wordt een selectief assortiment aangeboden voor verkoop on line en levering aan huis. De e-shop is geïntegreerd in de website van Brico.

Externe links[bewerken]