Brigitta Callens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brigitta Callens
Brigitta-callens-1404024226.jpg
Geboren 28 september 1980
Land België
Haarkleur Zwart
Kleur ogen Bruin
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Mode
Yoga

Brigitta Callens (Oudenaarde, 28 september 1980) is een Belgisch model, maar is voornamelijk bekend omwille van haar Yoga Levensweg. Zij heeft een Master Degree Raja Yoga.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Callens won in 1999 de Miss België-verkiezing. Ze ging aan de slag in de modewereld, als model en beauty consultant. Zo werd ze op haar achttiende het internationale gezicht voor Sensodyne-tandpasta. Ze werkte jarenlang samen met de Belgische fotograaf Henk Van Cauwenbergh die de 'Loft Fashion Factory' in de modestad Antwerpen oprichtte. Callens werkte met talrijke internationale modehuizen en maakte carrière als model.

Ze groeide op in een familie van apothekers, herboristen en laboranten. Ze studeerde aan de European Academy for Natural Healthcare, De Europese Academie naturopathie en deed een opleiding tot 'gezondheidstherapeut'.

In haar vrije tijd doet Callens aan kalligrafie en onderneemt ze talrijke natuurreizen. In het spirituele Azië, ontwikkelde ze een liefde voor zen en yoga en lanceerde ook een minimalistische juwelenlijn, Akina, genaamd naar het ontluiken van de eerste lentebloem in Japan, waar volgens de traditie Sakura symbool is voor nieuw leven en zuiverheid.

Tevens studeerde ze raja-yoga en verbleef ze in de ashram van Sri Aurobindo in India. Ze ging in de leer bij spirituele leraren en meesters in Thailand, Indonesië, Amerika en reisde door de Himalaya waar ze spirituele leiders ontmoette. Ze was aanwezig op het huwelijk van koning Wangchuck en zijn bruid Jetsun Pemavan in Bhutan.

Eerder in 2005 nam Brigitta Callens deel aan een survivaltocht van Zanzibar naar de Kilimanjaro voor het tv-programma Stanley's Route, genoemd naar Henry Morton Stanley, van VT4. Alsook aan de TV documentaire reeks "Fear Factor" in Argentinië, dewelke zij zonder het te willen, ook won.

Callens is holistisch therapeut in traditionele oosterse relaxatietechnieken, ontspanning en yoga nidra en behandelt marmapunten en nadi's.

Ze werkte op de zender Life!tv mee aan een wekelijks tv-programma over gezond en evenwichtig leven. Ze werkte voor het Belgisch-Nederlandse blad 'YOGA' als cover-yoga-model en yoga docent.

In september 2014 lanceerde ze haar eigen Yoga Label "B.PURE", een 100% ecologische yogacollectie.

Ze is goodwill ambassadrice met projecten als 'PURE FOR NEPAL'.

In 2018 had Callens een ernstig levensbedreigend ongeval door het uitglijden van de trap, met blijvende lichamelijke letsels, waarbij ook een hersenletsel. Na een zware revalidatie en beproeving leerde ze opnieuw spreken, staan, stappen en is zij haar vertrouwen in yoga blijven volhouden.

Zij streeft tot op heden (2020) naar werkzaam blijven als yogadocent en plant een vervolg van haar activiteiten in de lente van 2021. Door de COVID-19-crisis moest ze het zonder haar revalidatie-arts stellen, die door het virus in het ziekenhuis belandde. Callens wordt op 28 september 2020 veertig jaar en haar wens is weer de authentieke yoga te kunnen doceren, zoals haar werd aangeleerd door de generatie Vivekananda.

Zij heeft een instituut[1] in Vlaanderen in Astene, nabij St. Martens Latem.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
Tanja Dexters
Miss België
1999
Opvolger:
Joke van de Velde