Brigitta Callens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brigitta Callens
Brigitta-callens-1404024226.jpg
Geboren 28 september 1980
Land België
Haarkleur Zwart
Kleur ogen Bruin
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Mode
Yoga

Brigitta Callens (Oudenaarde, 28 september 1980) is een Belgisch model, yogini, beautycoach en ontspanningstrainer.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Callens won in 1999 de Miss België-verkiezing. Ze ging aan de slag in de modewereld, als model en visagist. Zo werd ze op haar achttiende het internationale gezicht voor Sensodyne-tandpasta. Ze werkte jarenlang samen met de Belgische fotograaf Henk Van Cauwenbergh die de 'Loft Fashion Factory' in de modestad Antwerpen oprichtte. Callens werkte met talrijke internationale modehuizen en maakte carrière als model.

Ze groeide op in een familie van apothekers, herboristen en laboranten. Ze studeerde aan de European Academy for Natural Healthcare, De Europese Academie naturopathie en deed een opleiding tot 'gezondheidstherapeut'.

In haar vrije tijd doet Callens aan kalligrafie en onderneemt ze talrijke natuurreizen. In het spirituele Azië, ontwikkelde ze een liefde voor zen en yoga en lanceerde ook een minimalistische juwelenlijn, Akina, genaamd naar het ontluiken van de eerste lentebloem in Japan, waar volgens de traditie Sakura symbool is voor nieuw leven en zuiverheid.

Tevens studeerde ze raja-yoga en verbleef ze in de ashram van Sri Aurobindo in India. Ze ging tevens in de leer bij spirituele leraren en meesters in Thailand, Indonesië, Amerika en reisde ze door de Himalaya waar ze teruggetrokken spirituele leiders ontmoette. Ze was aanwezig op het huwelijk van Koning Wangchuck en zijn bruid Jetsun Pemavan in Bhutan.

In 2005 nam ze deel aan een survivaltocht van Zanzibar naar de Kilimanjaro voor het tv-programma Stanley's Route, genoemd naar Henry Morton Stanley, van VT4. Ze is holistisch therapeut in traditionele oosterse relaxatietechnieken , ontspanning en yoga nidra en behandelt marmapunten en nadi's.

Ze werkte op de zender Life!tv mee aan een wekelijks tv-programma met betrekking tot gezond en evenwichtig leven en is een model voor yoga.

In september 2014 lanceert ze haar eigen Yoga Label "B.PURE", een 100% ecologische yogacollectie.

Voorganger:
Tanja Dexters
Miss België
1999
Opvolger:
Joke van de Velde