Britt Dekker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Britt Dekker
Britt Dekker (2018)
Britt Dekker (2018)
Volledige naam Britt Geertruida Dekker
Geboren 24 februari 1992
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentatrice, youtuber
Jaren actief 2009 – heden
Bekend van O.a. Take Me Out, Echte meisjes en meerdere programma's met Ymke Wieringa
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Britt Geertruida[1] Dekker (Purmerend, 24 februari 1992[2]) is een Nederlandse presentatrice, actrice en mediapersoonlijkheid.

Levensloop[bewerken]

Dekker nam deel aan het RTL 5-datingprogramma Take Me Out. In 2010 werd zij gevraagd voor het televisieprogramma Echte meisjes in de jungle waarin zij als winnaar uit de strijd kwam en daarmee € 30.000,- won. Kort daarna behaalde ze haar havodiploma.[3]Door getinte opmerkingen vooral dubbel zinnig, sprong ze er uit ten opzichte van de overige kandidaten in het spel programmna Take Me Out. ze heeft dit handig gespeeld, maar dit ging niet altijd van harte van de overige speel kandidaten.

Het optreden van Dekker kreeg een vervolg toen ze samen met Ymke Wieringa een eigen online programma kreeg op het online platform van RTL genaamd RTL XL. Het programma verscheen onder de naam De zomer van Britt & Ymke. Het tweetal bezoekt hierin diverse zomerse evenementen. Diezelfde zomer bracht zij een parodie uit op de zomerhit Loca People van Sak Noel, getiteld F*cking vet.[4] De single haalde de elfde plaats in de Single Top 100. Ook stelde Dekker een eigen dubbelalbum samen met daarop al haar favoriete liedjes: Britt's F*cking Vette Hits.

Het kledingmerk Zeroteez[5] bracht een speciale 'Britt-lijn' uit, bestaande uit T-shirts met prints van verschillende uitspraken die Dekker op de televisie deed.

In 2012 was Dekker te zien in het vervolg op Echte meisjes in de jungle getiteld Echte meisjes op zoek naar zichzelf. Deze reeks speelde zich af in Nepal, waar Dekker haar titel als winnares verdedigde. Dekker werd in aflevering 5 geëlimineerd door haar team, waardoor zij als eerste weg moest. Daarnaast hebben zowel Dekker als Wieringa zich in december 2011 officieel verbonden aan RTL 5 waar zij samen meer programma's maakten.

Vanaf april 2012 zond RTL 5 hun eerste programma Britt en Ymke en het mysterie van... uit. Hierin gingen Dekker en Wieringa op wereldreis en ontrafelden zij elke week een zogenoemd mysterie. De presentatie van het programma was in handen van Dennis Weening en Rick Brandsteder.

In hun eigen talkshow getiteld Britt en Ymke stellen vragen, die in oktober 2012 voor het eerst werd uitgezonden op RTL 5, interviewden Dekker en Wieringa bekende Nederlanders over de televisiewereld.[6] In 2013 volgde het programma Waar rook is... zijn Britt & Ymke, waarin zij achterhaalden of berichten in roddelbladen op waarheid berustten en begin 2014 fungeerden de twee als reisleider in Britt en Ymke aan de bak in Blanes.

In maart 2014 deed Dekker mee als kandidaat in Sterren Springen op Zaterdag van SBS6. Ze kwam via een wildcard in de finale, maar kon vanwege een gebroken teen niet mee doen. Vanaf eind 2014 was Dekker te zien als presentatrice van Het Beste Idee van Nederland. Samen met Jochem van Gelder presenteerde zij dit seizoen.

Dekker presenteert sinds 2018 het Zappsport onderdeel 'the battle' samen met Ron Boszhard, met dit programma won ze in 2019 de Televizier-Ster Jeugd op het Gouden Televizier-Ring Gala.[7] Sinds 2019 is Dekker als vaste teamcaptain te zien in het televisieprogramma Te leuk om waar te zijn.

Dekker is ook een verdienstelijk dressuurruiter (ze plaatste zich in 2018 voor de Nederlandse Kampioenschappen[8]) en ze heeft een YouTube-kanaal, waarin de paardenliefhebberij centraal staat.

GeenStijl[bewerken]

In 2011 poseerde Dekker op Lanzarote voor de Nederlandse editie van Playboy. De foto's waren bedoeld voor het novembernummer van dat jaar. De redactie van GeenStijl plaatste echter nog voor de publicatiedatum links naar verschillende filehostingwebsites waarop de foto's zonder toestemming van uitgever Sanoma beschikbaar waren gesteld. GS Media B.V. werd daarop door Sanoma Media Netherlands B.V., Playboy International Inc. en Dekker gedagvaard.[9] De zaak bereikte uiteindelijk de Hoge Raad, die in 2015 vragen stelde aan het Europese Hof van Justitie over de toelaatbaarheid van linken naar illegale content. Dat hof oordeelde op 8 september 2016 dat door het plaatsen van hyperlinks naar beschermde werken die zonder de toestemming van de rechthebbende beschikbaar zijn gesteld op een andere website, inbreuk wordt gemaakt op diens auteursrecht, indien degene die de link plaatste wist of redelijkerwijs kon weten dat die publicatie een illegaal karakter had.[10]


Film[bewerken]

2019 - Whitestar

Televisie[bewerken]

Televisie als presentatrice
Jaar Productie Opmerkingen
2011 De zomer van Britt en Ymke Online programma op RTL XL
2012 Britt en Ymke en het mysterie van... Presentatieduo met Ymke Wieringa
2012 Britt en Ymke stellen vragen Presentatieduo met Ymke Wieringa
2013 Waar rook is... zijn Britt en Ymke Presentatieduo met Ymke Wieringa
2014 Britt en Ymke aan de bak in Blanes Presentatieduo met Ymke Wieringa
2014 Shownieuws Verslaggeefster
2014 Het Beste Idee van Nederland Presentatieduo met Jochem van Gelder
2014 De Social Club Een van de presentatoren
2018-heden Zappsport: The Battle Presentatieduo met Ron Boszhard
2018-2019 Rode Lopershow Gouden Televizier-Ring Gala Presentatieduo met Frits Sissing/Maik de Boer
2018 De Wereld Draait Door Tafeldame
2019 Te leuk om waar te zijn Vaste teamcaptain
2019 Britt's Beestenbende Presentatrice
2019 Opgezadeld met Britt Documentairereeks met Annette van Trigt
Televisie als actrice
Jaar Productie Opmerkingen
2012 De TV Kantine Gastrol als zichzelf
2015 Sinterklaasjournaal Gastrol als zichzelf
Televisie als deelneemster
Jaar Productie Opmerkingen
2009 Take Me Out Eén seizoen
2011 Echte meisjes in de jungle Winnares
2011 De Man met de Hamer Twee afleveringen
2011 Doe Maar Normaal Team 2 samen met Willem de Bruin
2011 Van der Vorst ziet sterren Peter van der Vorst kwam op bezoek
2012 Echte meisjes op zoek naar zichzelf Als eerste afgevallen
2013 Join the Beat Speciale gast samen met Lange Frans
2014 Sterren Springen op Zaterdag Voor de finale gestopt vanwege een blessure
2016 Alles mag op Zaterdag Team Gerard samen met Veronica van Hoogdalem
2017 Het zijn net mensen Samen te gast met Rick Brandsteder
2018 Holland-België Team Nederland samen met Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge
2019 Wie ben ik? Team Tijl
2019 Ik hou van Holland Team Jeroen van Koningsbrugge
2019 Waar is De Mol? Met Johnny de Mol naar Oekraïne

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
F*cking vet!!! 2011 - Nr. 11 in de Single Top 100
De Wereld Rond 2012 - Feat Ymke