Britt Dekker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Britt Dekker
Britt Dekker Dutch tv presenter.jpg
Volledige naam Britt Geertruida Dekker
Geboren 24 februari 1992
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentatrice
Jaren actief 2009 – heden
Bekend van O.a. Take Me Out, Echte meisjes en meerdere programma's met Ymke Wieringa
Portaal  Portaalicoon   Media

Britt Geertruida[1] Dekker (Purmerend, 24 februari 1992)[2] is een Nederlandse presentatrice en mediapersoonlijkheid.

Bekendheid op televisie[bewerken]

Dekker nam deel aan het RTL 5-datingprogramma Take Me Out. In 2010 werd zij gevraagd voor het televisieprogramma Echte meisjes in de jungle waarin zij als winnaar uit de strijd kwam en daarmee € 30.000,- won. Kort daarna behaalde ze haar havodiploma.[3]

Het succes van Dekker ging verder toen zij en Ymke Wieringa een eigen online televisieprogramma kregen op RTLXL.nl, genaamd De zomer van Britt & Ymke. Het tweetal bezoekt hierin diverse zomerse evenementen. Diezelfde zomer bracht zij een parodie uit op de zomerhit Loca People van Sak Noel, getiteld F*cking vet.[4] De single haalde de elfde plaats in de Single Top 100. Ook stelde Dekker een eigen dubbelalbum samen met daarop al haar favoriete liedjes: Britt's F*cking Vette Hits.

Het kledingmerk Zeroteez[5] bracht een speciale 'Britt-lijn' uit, bestaande uit T-shirts met prints van verschillende uitspraken die Dekker op de televisie deed. In 2011 poseerde Dekker voor de Playboy. De redactie van GeenStijl vond een lek en plaatste voor de publicatiedatum van dit Nederlandse Playboy-nummer de foto's op zijn site. Het gevolg was dat Sanoma Media Netherlands B.V. GS Media B.V. (= GeenStijl) dagvaardde in naam van Playboy International Inc. en mevrouw Britt Geertruida Dekker.[6] Ze verscheen in het novembernummer van dat jaar. De fotosessie heeft plaatsgevonden op Lanzarote.

In 2012 was ze te zien in het vervolg op Echte meisjes in de jungle getiteld Echte meisjes op zoek naar zichzelf. Deze reeks speelde zich af in Nepal, waar Dekker haar titel als winnares verdedigde. Dekker werd in aflevering 5 geëlimineerd door haar team, waardoor zij als eerste weg moest. Daarnaast hebben zowel Dekker als Wieringa zich in december 2011 officieel gebonden aan RTL 5 waar zij samen meer programma's maakten.

Vanaf april 2012 zond RTL 5 hun eerste programma Britt en Ymke en het mysterie van... uit. Hierin gaan Dekker en Wieringa op wereldreis en ontrafelen elke week een zogenoemd mysterie. De presentatie van het programma is in handen van Dennis Weening en Rick Brandsteder.

In hun eigen talkshow getiteld Britt en Ymke stellen vragen, die in oktober 2012 voor het eerst werd uitgezonden op RTL 5, interviewen Dekker en Wieringa bekende Nederlanders over de televisiewereld.[7] In 2013 volgde het programma Waar rook is... zijn Britt & Ymke, waarin zij achterhalen of berichten in roddelbladen op waarheid berusten en begin 2014 fungeerden de twee als reisleider in Britt en Ymke aan de bak in Blanes.

In maart 2014 deed Britt Dekker mee kandidaat in Sterren Springen van SBS 6. Britt Dekker kwam via een wildcard terecht in de finale, maar kon vanwege een gebroken teen niet mee doen.

Eind 2014 was Britt Dekker te zien als presentatrice van het beste idee van Nederland. Samen met Jochem van Gelder presenteerde zij dit seizoen.

Samen met Esra de Ruiter presenteert Britt Dekker sinds eind 2014 wekelijks een aflevering voor paardenliefhebbers, op hun eigen YouTube account PaardenPraatTV.

Televisie[bewerken]

Jaar Titel Soort
2009 Take Me Out Televisieshow
2010 Echte Meisjes in de Jungle Televisieprogramma
2012 Echte Meisjes opzoek naar zichzelf Televisieprogramma
2012 Britt en Ymke en het mysterie van... Televisieprogramma
2012 Britt en Ymke stellen vragen Televisieprogramma
2013 Waar rook is... zijn Britt en Ymke Televisieprogramma
2014 Britt en Ymke aan de bak in Blanes Televisieprogramma
2014 Sterren Springen Televisieprogramma
2014 Het beste idee van Nederland Televisieprogramma

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en)
in de Nederlandse Top 40
Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
F*cking vet!!! 2011 - Nr. 11 in de Single Top 100
De Wereld Rond 2012 - Feat Ymke
Noten
  1. Via de dagvaarding van GeenStijl (verdere voetnoot) kan men lezen dat Britts officiële tweede voornaam Geertruida is.
  2. @Brittjje op Twitter, 24 februari 2012
  3. @Brittjje op Twitter, 16 juni 2011
  4. "Echte Meisjes In De Jungle-winnares brengt single uit" Nu.nl, 24 juni 2011
  5. Zeroteez' Britt-lijn (bezocht 29 januari 2012)
  6. Dagvaarding van Geenstijl
  7. 'Britt en Ymke stellen vragen' titel RTL 5-talkshow, Mediacourant.nl, 5 oktober 2012