Burton & Taylor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Burton & Taylor
Regie Richard Laxton
Producent Lachlan Mackinnon
Jessica Pope
Andrew Wood
Scenario William Ivory
Hoofdrollen Helena Bonham Carter
Dominic West
Muziek John Lunn
Distributie BBC Four
BBC America
Speelduur 82 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Burton & Taylor is een televisiefilm voor BBC Four, geregisseerd door Richard Laxton, en gebaseerd op het legendarische acteurskoppel en voormalige echtgenoten Richard Burton en Elizabeth Taylor, gedurende hun voorbereidingen voor het toneelstuk Private Lives uit 1983'. De titelrollen komen voor rekening van Helena Bonham Carter en Dominic West.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De focus ligt op een van de meest fascinerende, glamoureuze en stormachtige relaties van de 20e eeuw, Burton en Taylor geeft een inzicht in het 'privé-leven' van twee van de beroemdste filmsterren van hun tijd, Elizabeth Taylor (Helena Bonham Carter) en Richard Burton (Dominic West).

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

De belangrijkste filmlocatie voor de film waren voornamelijk de Londense wijken Chiswick en Tower Hamlets.[1] Het filmen duurde slechts 18 dagen. Bonham Carter bezocht een astroloog om zich voor te bereiden op de rol, omdat ze het karakter van Elizabeth Taylor vanuit een ander perspectief wilde benaderen. Bonham Carter en West hebben beiden in interviews aangegeven dat ze meerdere opnames van beide sterren hebben bekeken en ook verschillende boeken hebben gelezen, zoals Furious Love van Sam Kashner en Nancy Schoenberger. West bezocht zelfs de geboorteplaats van Burton om zo meer van de acteur te weten te komen.[1]