Burton Blumert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Burton S. Blumert (New York City, 11 februari 1929 - 30 maart 2009) was een Amerikaans libertariër. Hij was voorzitter van het Center for Libertarian Studies in Burlingame en uitgever van LewRockwell.com. Tot zijn pensioen in 2008 verhandelde hij edele metalen als eigenaar van de "Camino Coin Company".

Blumert studeerde aan de New York University en ging tijdens de Koreaanse Oorlog bij de United States Air Force.

In een interview uit 2008 verklaarde hij dat zijn ervaring in de munthandel hem had aangezet om libertariër te worden en een aanhanger te worden van Ron Paul. Blumert was ook een goede vriend van Murray Rothbard, met wie hij in 1975 het Center for Libertarian Studies oprichtte. Als voorzitter van het Center publiceerde Blumert het Journal of Libertarian Studies, de Austrian Economics Newsletter en de Rothbard-Rockwell Report. Blumert was tevens voorzitter van het Ludwig von Mises Institute en uitgever van LewRockwell.com.

In zijn dikwijls humoristische bijdragen voor LRC, positioneerde hij zich als anti-Rudy Giuliani, pro-Barry Bonds en als scepticus van het medisch establishment. Een bloemlezing van Blumerts essays is in 2008 uitgegeven in het boek Bagels, Barry Bonds, and Rotten Politicians.

Externe links[bewerken]